CHP’li Yüksel; “Bu Haksızlık, Bu Adaletsizlik Bitecek”

0
59

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bu Haksızlık, Bu Adaletsizlik Bitecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında yaptığı basın toplantısında, ülke gündemine yönelik pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak vekillere yapılan saldırılara değinen Yüksel, Hatay Milletvekili Barış Atay’a yapılan saldırıyı ve 30 Ağustos yürüyüşünde Kırşehir’de milletvekiline atılan tekmeyi lanetlediğini kaydetti.

Hiçbir insanın fikrinden, düşüncesinden dolayı, birilerinin hedef göstermesi ile bir saldırıya uğrayamayacağını savunan Yüksel, kim olursa olsun bunun her zaman karşısında olduklarını vurguladı ve bu tür saldırılarda bulunanların bedelini ödeyeceklerini söyledi.

Yüksel; “Adaletin konuşulmadığı, herkesin kendi hakkını aradığı, herkesin insanlara her türlü zulmü yaptığı, hedef gösterdiği ve saldırı yapıldığı bir süreci yaşıyoruz. Bu ülke nasıl bu hale geldi onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tabii bu arada sevindirici bir şey de oldu, 30 Ağustos günü 2020 Avrupa Genç Kızlar Şampiyonası’nda kızlarımız şampiyon oldu. Onları canı gönülden kutluyorum. Atatürk’ün kızları, cumhuriyetin kızları bu zaferi bize yaşattı, kendilerini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

Dün ilginç bir manzarayla karşılaştık Giresun’da. Hani pandemi vardı, hani salgın vardı, hani 30 Ağustos yasaklandı. Giresun’da miting düzenleniyor, ne sosyal mesafe var, ne pandemi var, ne virüs var… İnsanlar miting alanına toplanıyor, bir gün önce virüs vardı, bir gün sonra Giresun’da pandemi, virüs yok, her şey serbest… Herhalde seçim çok yakın…” şeklinde konuştu.

“Yandaşa Verdikleri Para Gözlerinde Büyümüyor

Milli Eğitim Bakanının, öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili söylediği sözlere de değinen Yüksel; “Milli Eğitim Bakanı büyük bir haksızlık yaptı. ‘Öğretmen maaşları esas yükümüz’ dedi. Üzüldük. Maaşları daha çok arttırılması gereken, her türlü haklarının verilmesi gereken öğretmenlerimize yapılan bu hakareti içimize sindiremedik. Ülkemizde en yüksek öğretmen maaşı 769 dolara denk geliyor. Son 5 yılda öğretmen maaşları dolar karşısında %30 eridi. Çünkü yandaşa, israfa devam ediliyor… O yandaşa, israfa verdikleri para gözlerinde büyümüyor, öğretmenlere verdikleri birkaç kuruş gözlerinde büyüyor” dedi.

30 Ağustos’ta Anıtkabir’de gerçekleşen törende slogan atılmasını da sert bir dille eleştiren Yüksel; “Bu çirkinliktir, rezalettir, aymazlıktır, utanılacak bir şeydir, bu ucuzluktur… Anıtkabir’de yapılan bu hakareti de içimize sindiremiyoruz ve kınıyoruz” dedi.

“Vatandaşını İnim İnim İnleten Bir İktidar Tarafından Yönetiliyoruz, Savruluyoruz”

Özel Tüketim Vergisinin yüksekliği ile ilgili de konuşan Yüksel; “Yine gündemimizin başka bir maddesi ÖTV zammı… Almanya’da asgari ücretle çalışan bir işçi 21 ay sonra bir araç alabiliyor, ülkemizde ise asgari ücretli bir kişinin araç alması için 270 ay çalışması gerekiyor. Tam bir zulüm! Ülkeyi yönetenler vatandaşını soyar mı, vatandaşının cebinden çalar mı? Bakın ispatı; bir aracın fiyatı 100 bin TL, motorlu taşıtlar vergisi 8.405 TL, ÖTV 220.000 TL, KDV 57.600 TL. 100.000 TL olan bir araç 386 bin liraya çıkıyor. 1,5 araç da devlete alıyorsunuz. Böyle bir zalimlik, böyle vatandaşına zulmeden bir idare gördünüz mü? Dünyanın hiçbir ülkesinde bir örneği var mı? Akaryakıttan bir örnek vermek istiyorum. Nisan ayında 55 litrelik bir aracın deposu 282 liraya doluyordu, şu anda 371 liraya doluyor. Vatandaşın 100 liralık yakıtın yaklaşık 55 lirası vergiye gidiyor. Uyuyanlar bir an önce uyanın. Vatandaşını inim inim inleten bir iktidar tarafından yönetiliyoruz, savruluyoruz.

Yandaş, karındaş, enişte, bir avuç mutluluk içerisinde yüzen yandaş ile ülke yönetilmeye çalışılıyor, onlar tarafından bu ülke sömürülüyor.

‘Her şeyin vakti vardır! Ne gül vaktinden önce açar, ne güneş vaktinden önce doğar. Bekle senin olan sana gelecektir’ der Mevlana. Bizim olan bize gelecektir, sırasıdır. Bu zalim düzen bitecek, bizim olan bize gelecek. Bu ülkeye adaletten şaşmayan, hak hukuk içerisinde yöneten, sömürmeyen, bütün Türkiye’nin gelirini 82 milyona eşit şekilde dağıtacak bir idare gelecek. Bu haksızlık, bu adaletsizlik bitecek” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here