CHP’li Vekiller Reyhanlı Katliamını Unutmadı

0
525

Topal; “Reyhanlı’da Patlayan, Hükümetin Suriye Politikasıydı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yaşananlardan hükümetin yanlış politikalarını sorumlu tutan Milletvekili Topal; “11 Mayıs Günü Reyhanlı’da patlayan bombaların siyasi faili önüne ÖSO’yu arkasına da IŞİD’i alanlardır. Ülkemizin Suriye’de yaşanan kirli savaşın tarafı olmaması gerektiğini hep ifade ettik. AKP Hükümeti yanlış dış politikasında ısrar ederek, Suriye’deki olayların sınırlarımız içine taşmasına vesile olmuştur.

Türkiye, Suriye’deki iç savaşın başından itibaren, Suriye rejimine yönelik kalkışmanın üssü konumuna getirilmiş ve ÖSO, IŞİD gibi terör örgütlerinin karargâhı haline dönüştürülmüştür. 11 Mayıs’ta Reyhanlı’da patlayan, hükümetin Suriye politikasıydı. Reyhanlı patlamasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum” dedi.

Dudu; “Reyhanlı Olayının Sis Perdesi Hala Aralanamadı”

CHP Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu da yaptığı kısa açıklamayla Reyhanlı saldırısını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgularken; “Reyhanlı’da terör saldırısının ardındaki sis perdesi hala aralanamamıştır. Failleri ortaya çıkaramayan hükümet, acziyet içindedir. Reyhanlı’daki hain patlamada şehit düşen 52 vatandaşımızı saygı ile anıyoruz” dedi.

Ertem; “52 İnsanımızın Mekanı Cennet Olsun”

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de saldırı da hayatını kaybedenleri anarak; “4 yıl önce 11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da gerçekleşen hain patlamada hayatını kaybeden 52 insanımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here