Kaymakam Özyiğit Emekli Olacağını Açıkladı!

0
152

İskenderunlu Esnaf Oda Başkanlarının Geleneksel Olarak Düzenledikleri Kahvaltıda Bu Kez Duygu Dolu Anlar Yaşandı…

İskenderunlu Esnaf Oda Başkanları, her ay bir oda başkanının ev sahipliğinde kahvaltıda bir araya gelirken, bu ay ki kahvaltı etkinliği Yörük Çadırında gerçekleştirildi.

Kentimizdeki protokol üyelerinin de katılım gösterdiği kahvaltıların bu ayki buluşmasında bu kez hüzünlü anlar yaşandı. Kahvaltıya katılan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, görevini bırakarak emekli olacağını açıkladı. Emeklilik dilekçesini verdiğini ancak emekli olduktan sonra da İskenderun’da yaşamaya devam edeceğini açıklayan Kaymakam Özyiğit, avukat olarak yaşamını sürdüreceğini de söyledi.

Meslekte 30 yılı geride bıraktığını belirten Özyiğit, dört yıldır görev yaptığı İskenderun’da kaymakamlıktan emekliye ayrılmak için dilekçesini verdiğini açıklarken; “Ülkemin her yerinde hizmet verdim. Devletimin çatısı altında görev yapmaktan daima onur duydum. 30 yıllık görev hayatımda hak ve hukuku ön planda tutarak insanların en temel hakları noktasında demokratik teamülleri uyguladım. İskenderun’da görev aldığım günden itibaren tek bir vatandaşımın dahi kalbini kırmışsam haklarını helal etsinler. Böyle bir hak kalmışsa ödemeye de razıyım” dedi.

Kaymakam Özyiğit’in görevinden ayrılacak olması katılanları hüzne boğdu. Kaymakam Özyiğit’in açıklamalarından oldukça etkilendiklerini dile getiren Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Uğur Fırat; “3,5 yıldır kentimizde hizmet veren mülki amirimiz Kaymakam Hasan Özyğit’in emekli olacağını öğrenmek bizleri çok üzdü. Kendisi, görevi boyunca her konuda daima yanımızda oldu. Sorunlarımızda ve çözüm önerilerinde daima bizimle birlikte yürüdü. Halkın ve hakkın sesi olmaya özen gösterdi. İskenderun için çok önemli bir değerimiz olarak anılarımızda yer alacak. Böyle kıymetli devlet adamlarının daha uzun yıllar aramızda hizmet vermesini isterdim. Ancak bu kadarı kısmetmiş, gelecek yaşantısında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kahvaltıya Kaymakam Özyiğit’in yanı sıra, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Jandarma Komutanı Ferit Gül, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve oda başkanları katılım gösterdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here