CHP’li Vekil Şahin’den Sağlıkçılara Mektup

0
121

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, COVID-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının risk altında hizmet sunduğunu belirterek, haklarını savunacaklarını ve yanlarında olacaklarını söyleyerek Hatay’da görev yapan tüm sağlık emekçilerine mektup yolladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, sağlık çalışanlarının COVID-19 şüpheli ya da kesin tanılı bir hastaya hizmet verirken kişisel koruyucu donanıma (maske, eldiven, gözlük, tulum vs.) erişim konusunda da halen ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Malzeme eksikliği ve Sağlık Bakanlığının bu eksikleri gidermediği, aksine yabancı ülkelere malzeme desteği yapmasını eleştiren CHP’li Şahin, bu olumsuz koşulların meslek hastalığı ve iş kazası yönünden yüksek risk oluşturduğunu, böylece sağlık çalışanlarında kaygı ve korku oluştuğunu söyleyerek Hatay’da görev yapan tüm sağlık çalışanlarına mektup yolladı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in Hatay’ın sağlık çalışanlarına gönderdiği mektup şöyle; “Sevgili Sağlık Emekçisi Kardeşim, Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde çıkan ve Türkiye dahil birçok ülkeye yayılan Covid-19 salgını sonrası içinde bulunduğumuz bu zor süreçte vatandaşlarımıza evlerden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılırken, sizler de bir can daha kurtarabilmek ve hastaları tedavi edebilmek için yoğun mesai harcıyorsunuz. Hipokrat yemininden aldığınız inançla, insanı yaşatma arzusunda kendi hayatlarınızı riske atarak toplum ve halk sağlığı için büyük bir çaba sarf ediyorsunuz. Covid-19 pandemisi sürecinde ön saflarda görev yaparak tüm hastaların tedavisi için uğraş veren siz hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza ne kadar şükran duysak azdır. Sizlerin bu özverili mücadelesi, gerek Türkiye gerekse de dünyamız için yaşamsal önemdedir.

Covid-19 hastalığı ile mücadelede önümüzde örnek oluşturan ülkelerde yaşananların dikkate alınarak en kötü senaryolara göre eylem planı oluşturulması, süreç yönetimini daha da kolaylaştıracaktır. Her türlü zorluğa karşın ön saflarda mücadele yürüten siz sağlık çalışanlarımızın korunması en öncelikli gündemimizdir.

Bu süreçte bir kez daha görülmüştür ki; bilime, eğitime ve sağlığa daha fazla değer verilmelidir. Kısıtlı imkanlarla, canla başla çalışan siz sağlık çalışanlarımızın güvenle görevlerini yapabilmeleri, morallerinin yüksek tutulması için her türlü imkanın seferber edilmesi öncelikli talebimizdir. Zor koşullara rağmen yaptığınız çalışmalar için sizlere gönül borcumuz büyük. Gururluyuz ki; sizlerin sahiplenme, profesyonellik ve disiplin içerisinde hastalarımızı koruma çabalarınız, toplumumuz, geleceğimiz ve sağlığımız adına yaptıklarınız hepimiz için çok değerlidir. Bizler de siz sağlık emekçilerimizin hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha güzel ve sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle en içten minnet duygularıyla saygı ve selamlarımı sunarım.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here