CHP’li Vekil Ertem, Referandum ile İlgili Uyarılarda Bulundu

0
92

birol-ertem-12Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, yapılacak referandum ile ilgili uyarı niteliğinde bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrencilerin referandumda eğitime devam ettikleri ilde oy kullanabilmeleri için ilçe nüfus müdürlüğüne başvuru yapmaları gerektiğini ve bunun için son günün 2 Şubat 2017 (bugün) olduğunu vurgulayan Milletvekili Ertem; “Okuduğu ilde yurtta ikamet edenlerin, yurtta kaldıklarına dair yurt Müdürlüğü’nden aldıkları ıslak imzalı belge ve okudukları üniversitede öğrenci olduklarına dair üniversiteden alacakları ıslak imzalı öğrenci belgesi ile ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir. Okuduğu ilde evde ikamet edenlerin, oturdukları eve ait kira sözleşmesi, muhtarlıktan alınacak ikamet belgesi ya da kendi adına kayıtlı bir fatura ile nüfus müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir. Bir akrabası ya daha iyi yakınının evinde kalanların evinde kaldığı yakını ile birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Yapılacak halk oylamasında ‘evet’ yada ‘hayır’ mührü bulunmayacağı sadece ‘tercih’ mührü bulunacağını sözlerine ekleyen Milletvekili Ertem; “Anayasa değişikliklerinin halk oylamasına sunulması hakkında kanunun 4’üncü maddesine göre yapılacak halk oylamasında beyaz renk üzerine ‘Evet’ kahverengi üzerine ‘Hayır’ yazan birleşik oy pusulası kullanılacaktır. Halk oylamasında ‘Evet’ mührü kullanılmayacak sadece ‘tercih’ yazan mühür kullanılacaktır. Seçmen tercih ettiği kısma ‘tercih’ mührünü basarak oyunu kullanacaktır. Sosyal medyada dolaşan bunun dışındaki bilgiler yanlıştır itibar etmeyiniz” şeklinde uyarılarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here