Ahrazoğlu; “Söylediğimiz Sözün Arkasındayız”

0
147

igc-mhp ziyaret3MHP Milletvekili Ahrazoğlu İGC Ziyaretinde Referandumla İlgili Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyarette Ahrazoğlu’na MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı MHP’li belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan MHP’li Vekil Ahrazoğlu, nisan ayında yapılması düşünülen referandum hakkında bir değerlendirme yaptı.

igc-mhp ziyaret5

Bu konudaki tavırlarının belli olduğunu ifade eden Milletvekili Ahrazoğlu; “Biz evet diyeceğiz. Bizim büyük bölümümüz evet diyecek. Ancak, hayır diyecek arkadaşlarımız da var. Referandum süreciyle ilgili programımız henüz belli değil. Ancak söylediğimiz sözün arkasındayız. Bu kanunun geri çekilebileceği spekülasyonları doğru olamaz. TBMM’den çıkan kanun Sayın Cumhurbaşkanı’na gider, beğenmezse geri iade eder. Sayın Cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra 60 gün içinde referanduma gitmek gerekiyor. Gecikme, bekletme gibi bir durum olduğunu zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

igc-mhp ziyaret4

Seçim bölgesi olan Hatay ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Ahrazoğlu; “Meclisteki ilk konuşmamı Hatay üzerine yaptım. Ulaşımdan, Cilvegözü’ne, göçten güvenliğe, Hassa Tünelinden RoRo seferlerine, işsizlikten tarımdaki sıkıntılara kadar tüm sorunları dile getirmeye çalıştım. Hatta başlanıp bitirilmeyen yatırımları da anlattım. Ben milletvekili olarak basından, vatandaşlardan, teşkilatlarımızdan gelen bilgilerle sorunları ayrıntılı öğrenerek dile getiriyorum” dedi.

igc-mhp ziyaret6

Milletvekili Ahrazoğlu, İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın yerel basının sorunlarını hakkında; “Gazete çıkarmak bu kadar kolay olmamalı. Her isteyen bir dilekçe ile gazete sahibi olmamalı. Artık bu mesleğe bir düzen getirmek gerekiyor. Bazı gazeteciler bu mesleğin itibarını büyük ölçüde zedeliyorlar” şeklindeki sözlerine karşılık ise şu açıklamayı yaptı; “Sizin sorunların çözümü için ilgili kuruluşlarla görüşeceğim. Gerekirse TBMM’de bu konuda bir konuşma yaparak yasa teklifi sunacağım. Siz bu konuda bir çalışma yapın ben ilgileneceğim.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here