CHP’li Yüksel; “Herkes Elini Taşın Altına Koymak Zorundadır”

0
101

chp-belen-aciklama2CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Herkes Elini Taşın Altına Koymak Zorundadır”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Örgütü, her ay geleneksel olarak düzenledikleri aylık basın toplantısını dün parti binasında gerçekleştirdi.

Ağırlıklı olarak ülkenin içinde bulunduğu durum ve referandum sürecinin konuşulduğu toplantıda söz alan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke insanın umutsuz ve mutsuz olduğunu savundu.

Partileri hakkında söylenen sözlere değinerek konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Yüksel; “Beni derinden yaralayan, aklımızla oynamaya çalışanları kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. Hiç utanmadan, sıkılmadan, vicdanını bir kenara bırakarak, birkaç gün önce en yetkili bir isim ve onun altındaki isim ‘ey CHP’ diye söze başladı. ‘Ey Atatürk’ün partisi siz şunla bunla kol kolasınız.’ Ben onları kınıyorum. Bu vicdansızlıkla onları baş başa bırakıyorum ve onları lanetliyorum. CHP tarih boyunca vatanından bayrağından taviz vermemiştir ve bundan sonrada vermeyecektir. Toplumun aklıyla, fikriyle oynayamayacaksınız.

15 sene süre içerisinde terör örgütüne her türlü tavizi veren, terör örgütüyle dans eden utanmaz sıkılmaz kendileridir. Hatırlatmak isterim, Oslo’da terör örgütüyle görüşüp Türkiye’nin geleceğiyle oynayan kimdi? Habur’a çadır mahkemesini taşıyıp, teröristleri şehir şehir gezdiren hangi utanmazdı? Bunların tarihe not düşülmesini istiyorum. Çok düşünmeye irdelemeye gerek yok. Bugün ülkemizin başına ne geldiyse, ekonomi kötüye gitmişse, ülkemiz çeşitli badireler atlatmışsa, oluk oluk insanımızın kanı akıyorsa, bugün şehitlerimiz varsa olmaya devam ediyorsa, bugün çirkin bir oyunda askerlerimiz Suriye topraklarında şehit oluyorsa bunun tek sebebi 15 senedir ülkenin tek idareyle yönetilmesidir. Yani bir kişi yönetmiştir” diyerek sert konuştu.

chp belen3

15 Yıldır Yaptığını Yasal Hale Getirmek İstiyor

Getirilmek istenen ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili de konuşan Yüksel; “Başkanlık sistemi nedir? İşte 15 yıldır uygulanan sistemin adıdır başkanlık sistemi. Bugün dünyada herhangi bir yönetim, ister işyeri yönetimi olsun, ister ülke yönetimi olsun, ister holding yönetimi olsun tek başına olmaz. Bütün dünyadaki hangi siteme gidersek gidelim yok. Dünya artık ortak akılla, ortak fikirle, otak iradeyle yönetiliyor. 15 yıldır ülkemizi tek bir adam yönetmiştir, ülkemizi badireden badireye sokmuştur. Şimdi bunu yasal hale getirecek. Yani anayasamıza geçirecek.

Onun için hepimizin dik durması lazım ve uyanık olmamız lazım. 15 yıldır tek başına yönettiği için bugün işsizlik rakamları çift haneye yükselmiştir. Ekonomimiz kötüye gider hale gelmiştir ve insanların gelecek kaygısı, korkusu başlamıştır” şeklinde konuştu.

Kapı Kapı Anlatacağız

Referandumun sıradan bir oylama olmadığını, ülkede yaşayan herkesi ve geleceğimizi ilgilendirdiğini ve bu nedenle de büyük önem taşıdığını vurgulayan Yüksel; “Önümüzdeki Nisan ayında yapılacak referandum herhangi bir parti seçimi değildir. Bu referandum tek başına CHP’nin sorunu da değildir. Bu 80 milyonun sorunudur. Gelecek kuşakları ilgilendiren bir oylamadır. Ya iradeyi bir kişiye teslim edeceğiz ya da dimdik demokrasiye ortak akıla sahip çıkacağız. Yapılacak referandum bunun seçimidir. Bunu gerekirse kapı kapı anlatacağız” dedi.

En Büyük Türkiye Cumhuriyetidir

Bu sistemin sadece 2-3 tane Avrupa ülkesinde olduğunu anlatan Yüksel; “Hiçbir denetime tabi tutulmayan, fren sistemi olmayan, bir kişinin dediğim dedik astığım astık dediği sistemdir. Buna izin vermeyeceğiz. Burada sadece CHP’lilere görev düşmüyor, burada gelecek kaygısı taşıyan herkese tarihi bir görev düşüyor. Buradan tüm vatanseverlere seslenmek istiyorum. Çoluğunu, çocuğunu, torununu düşünen, vatanını, bayrağını düşünen herkese görev düşmektedir. Herkes elini taşın altına koymak zorundadır.

Ben burada milli duyguları en üst seviyede taşıyan arkadaşlara da sesleniyorum. Ben milliyetçiliği ayaklar altına aldım dememiş midir? Andımızda Türk Milleti geçtiği için andımızı kaldıranlarla bir olacak mısınız? Bugün bayramları yasaklayanlara prim verecek misiniz?

Türkiye mi büyük, bir kişi mi büyük? En büyük Türkiye Cumhuriyetidir” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here