CHP’li Suzan Şahin; “Zafer Biz Kadınların da Sahaya İnmesi İle Gelecek”

0
414

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Suzan Şahin; “Zafer Biz Kadınların da Sahaya İnmesi İle Gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili aday adayı Av. Suzan Şahin, neden milletvekili adaya adayı olduğunu açıkladı.

Yapılacak seçimlerin ülkemiz için çok önemli olduğunu kaydeden Şahin; “Bu seçim sonuçlarına göre ülkemiz ya tekrar demokratik parlamenter sisteme geri dönme gayretleri içine girecek ya da tek adam rejimine mahkum olmaya devam edecek. Tek Adam rejiminin fragmanının en çarpıcı sahneleri meşruiyeti tartışılan Nisan Referandum oylamasından bu güne sahneleniyor. Gerçek film gösterisi yada gala gecesi 24 Haziran gecesine kullanacağımız oylara bağlı. Fragmanını izlediğimiz bu film ya gösteriye girecek ya da tarihin çöp sepetine atılmak için kaderini bekleyecek” şeklinde konuştu.

Ülkemizde son yıllarda yaşananları kısa bir şekilde özetleyen Şahin; “Tek adam rejiminin yaklaşık bir yıl süren fragman gösterisinde neler gördük, neler yaşadık kısa bir şekilde hatırlayalım mı? Parlamento ve parlamenterler devre dışına itildi. Başbakanlar istifa ettirildi. Yasama görevini saraya taşıma provaları yapıldı. KHK’larla ülke yönetmenin hukuksuzluğuna alıştırılmaya yönelik dayatmaları gördük. Tek Adamın istek ve arzusuna göre elimizde kalan belki de tek yerli ve mili servetimiz pancarımızı ondan ürettiğimiz şekeri uluslar arası tekelcilerin isteği üzerine sattık. Sırf tek adamın ideolojik saplantıları yüzünden bağımsız kuruluşları devre dışı bıraktık, faiz ve para politikalarını emir komuta ve itaat zinciri içinde yürüttük. Bağımsız yargı organlarını HSYK, Danıştay, Yargıtay, YSK hatta Anayasa Mahkemesini Tek adam rejimini sağlamlaştırmak için emir kulu yaptık. Bu organların Başkan ve üyelerini Tek adamın önünde eğilen kullar haline getirdik.

Yurtta Sulh Cihanda sulh temeline dayanan Dış politikamızı yine Tek adamın kişisel kaprisleri yüzünden terk ettik. Herkesle kavga eden bir ülke haline geldik. Suriye politikamız iflas etti. Eğitim yap-boz tahtasına döndü bilimden uzaklaştık adeta eğitimsiz toplum yaratmaya çalışıyoruz, geleceğimiz çocuklarımızın istikbali karanlık feraseti cahil halkta arayan bir zihniyete teslimiz. Ekonomi yerlerde her geçen gün felakete sürükleniyor, iş ve istihdam yaratmaya yönelik üretme politikalarımız yok. Her şeyin temeli adalet olmadan ne demokrasi gelir bu ülkeye, ne güven dolayısıyla güvensizlik ortamında yatırım, üretim, ticaret yani ekonomi de düzelmez. Örnekler uzayabilir… Ama Fragmanı bile bu kadar Hukuktan, Demokrasiden, İnsan Haklarından uzak bir filmin kendisi nasıl olur? İşte 24 Haziran seçimlerinin temel sorusu bu. Bu Fragman Vizyona girmeli mi, yoksa bu fragman çöpe mi atılmalı?” şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisinde mücadele ettiğini de aktaran Şahin; “Hayatın Her alanında ülkemin sorunları için mücadele eden bir kadın bir hukukçu olarak bugüne Kadar CHP de her kademede görev yaptım. Mensubu olduğum partimin üyesi olmakla hep gurur duydum. Hayatın ve ülkenin beni getirdiği noktada partime, ülkeme ve bölgeme Milletvekili olarak hizmet etmek ve bu yolla ülkeme partime ve bölge insanına borcumu ödemek istiyorum.

Milletvekili olmaya hiçbir zaman kişisel bir kariyer olarak bakmadım. Şimdide kişisel kariyer arayışı ile aday adayı olmadım. Bu aday adaylığı benim için bir görev ve sorumluluk gereği. Ülkeme Partime ve insanıma karşı bir vefa bir borç ödeme yükümlülüğü, Ülkenin gidişatına baş kaldırı isyan ve Demokratik laik hukuk devletine karşı bir sorumluluk.

İlk Defa bir ittifak içinde secime gidiyoruz. Hayır bloğu bu secimde ete kemiğe bürünüp bir ortak akıl ve ortak vicdanda birleşiyor. Bu secimde birde % 50+1 oy alması gereken Cumhurbaşkanı adayımız var. Artık her kesimden oy almak şart. İktidara oynuyoruz. Barış, kardeşlik, ulusal egemenlik, özgürlük, eşitlik ve adalet isteyenlere çağrım var. Bugün samimi bir şekilde bedenini, ruhunu, canını ortaya koyarak bu mücadeleyi CHP yapıyor. Hayat felsefemle de örtüşen, önce insan diyen CHP için, ses ve nefes mücadelesine hazırım. Sizde hazır ve gönüllü olun bu ülke bizim. Cumhuriyet kadınları görev başında ortak akıl ile el ele vereceğiz. Aydınlığa, ilime, çağdaşlığa yürüyeceğiz. Bu ülkeye bir zafer gerek, o zafer biz kadınların da sahaya inmesi ile gelecek” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here