CHP’li Serkan Topal; “Hatay Halkı Mağdur Edildi!”

0
96

CHP’li Serkan Topal, Hazine Arazileri Sorununu Meclis Taşıdı;

“Hatay Halkı Mağdur Edildi!”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Hatay’daki hazine arazilerini gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’da hazine arazisi sorununun hâlâ devam ettiğine işaret ederek, Hatay halkının mağdur edildiğini savundu. Ak Parti Hatay Milletvekillerine de seslenen Topal, bu konuda öncü olmalarını ve ilimizdeki hazine arazileri sorununu birlikte çözme teklifinde bulundu.

CHP’li vekil Serkan Topal, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında; “Hatay’da hazine arazisi sorunu hâlâ devam ediyor. Bakın, Türkiye’de on beş- yirmi yıldır hazine arazisi üzerinde kurulu ev sahipleri sadece Hatay’da haklarını alamıyor, tapularını alamıyor. Çünkü Hatay bunun dışındadır, bu kapsamın dışındadır. Bu, Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırıdır.

Buradan Ak Parti Hatay Milletvekillerine de sesleniyorum. Sizler bu konuda öncü olun, gelin Hatay’daki hazine arazilerini birlikte çözelim çünkü Hatay halkı bu sorunun çözülmesini istiyor. Hatay halkı mağdur, bir an önce bu sorunu çözelim” şeklinde görüşlerini açıkladı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here