CHP’li Harmaoğlu; “Elbet Bir Gün Barışacağız”

0
80

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmaoğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, adalet ve barış’ın önemine vurgu yaptı.

Tüm kirli dillere inat ‘Barış’ demeye devam edeceklerinin altını önemle çizen Harmaoğlu; “‘Adalet’ ve ‘Barış’ gibi insanlık tarihimizin iki kutsal kavramına ev sahipliği yapan 1 Eylül tarihi, umutlarımızı tazelediğimiz özel bir başlangıcı ifade eder. Bu topraklarda huzursuzluğu ve kutuplaşmayı körükleyen siyaset diline inat, biz hep sevgiyi ve umudu örgütleyeceğiz. Onların bu kirli diline karşı hep “BARIŞ” diyeceğiz. Elbet bir gün barışacağız” dedi.

“Adaletsizliklere Ses Yükseltmeye Devam Edeceğiz”

1 Eylül tarihinin aynı zamanda yeni adli yılın açılış tarihi olduğunu da hatırlatan Harmaoğlu; “Aynı zamanda yeni bir adli yılın başlangıcı da olan 1 Eylül, cesaret ve inançla yaşatmaya çalıştığımız savunma makamının faaliyetlerinin devamına yönelik iştahımızın da yenilendiği gündür. Yargının siyasi otoriteye teslim edilmeye çalışıldığı, baroların işlevsiz hale getirilmesinin amaçlandığı bir atmosferde, bağımsız olması gereken adliye mensuplarının kadrolu siyasi memur olarak dönüştürülmesine karşı biz hep ses yükselteceğiz. Bu bağlamda; eksilmeyen cesaret ve inançla, yeni adli yılımızı tebrik ediyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü’müzü kutluyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here