CHP’den ‘Poşet’ Protestosu

0
149

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Yönetimi, alışveriş sonrası verilen poşetlerin ücretli olması protesto etti.

Samsun Milletvekili ‪Kemal Zeybek, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, belediye başkan aday adayları ve partililerin katılımıyla parti binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi, kadın kolları tarafından organize edilen ‘poşet protestosu’ gerçekleştirildi.

Ellerinde poşetlerle objektiflere poz veren partililer, poşetlerin ücretlendirilmesini protesto etti. Konu hakkında görüşlerini aktaran Samsun Milletvekili ‪Kemal Zeybek, poşetlerin ücretli olmasının yanlış bir uygulama olduğunu savunarak; “Doğaya zararı nedeniyle kullanımına karşı mücadele edelim ama bunu yaratan kim? Bunlar değil mi? kentlerin ortasına AVM’leri kurdurup küçük esnaf dışarı atılmadı mı?” dedi.

Daha sonra söz alan Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise; “Madem poşetler zararlı o zaman neden parayla satılıyor? Tamamen kaldırılması daha iyi değil mi?” şeklinde görüş belirtti.

Olaya farklı bir açıdan bakan İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de fabrikalar satılırken, ülkenin kazanımları yerle bir edilirken halkın göstermediği tepkiyi poşetlere göstermesine anlam veremediğini ifade ederek; “Bu uygulama sonrası gördük ki halkımız 25 kuruşluk küçük kazıklardan şikayetçi olurken, memleket satılırken, büyük kazıklara karşı laf etmiyor. Bunu anlamak mümkün değil” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)