CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke; “Bu Ülkeyi Karanlığa Asla Teslim Etmeyeceğiz”

0
402

selin sayek böke7Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, yaygın bir gazetede, inancı ile ilgili olarak çıkan haberlere karşı bir açıklama yaptı.

Böke açıklamasında, ailesinin kimler olduğunu tüm Türkiye’nin bildiğini ailesini, inancını asla gizlemediğini ifade ederek; “Türkiye’de her gün birçok defa nefret suçu işleniyor. Dün de kayyumlu gazete tarafından bir nefret suçu işlendi. Bu kez bu nefret suçunun hedefi ben ve ailem olduk. Ve maalesef biz ne ilkiz, ne de tekiz. Onun için Türkiye’de ayrımcılığa uğrayan, yok sayılan, kimlikleri-inançları sorgulanan, yaşam alanları her gün daraltılan bu ülkenin tüm vatandaşları adına bir defaya mahsus bu konuya açıklık getireceğim. Şunu da eklemeliyim; böyle bir konuda açıklama yapmaktan, bu konunun siyasetin konusu yapılabildiği bir siyaset anlayışına ve ortamına Türkiye’nin sokulmuş olmasından yalnızca şahsım adına değil, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ülkem adına büyük üzüntü ve rahatsızlık duyuyorum. Benim ailem, kökenim, soyum ortada. Bu konuda bugüne dek ne bir şey sakladım, ne de saklayacak, çekinecek bir şeyim var. Benim bundan utanacağımı düşünerek bu nefret suçunu işleyenler adına ben utanıyorum. Ben siyaseti bu ülkede hiç kimsenin hiçbir nedenle ayrımcılığa uğramadığı gerçekten demokratik, gerçekten laik bir Türkiye’yi mümkün kılmak için yapıyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın; Türkiye’nin kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, kimsenin kendi öz vatanında ikinci sınıf hissetmediği, laik, demokratik bir ülke olması gerektiğine inanan milyonlarla birlikte bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim. Ve emin olun; bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. Bu ülkeyi karanlığa asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

selin sayek böke8

Culha; “Çamur Medyası; Kin Ve Nefretten Başka Dil Bilmez”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, CHP’nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke hakkında Hıristiyan olduğu yönünde haberler yaparak eleştiren gazetecileri sert bir dille eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu alevi kimliğiyle, partinin yıldız ekonomisti ve gülen yüzü Selin Sayek Böke ve ailesini de Hıristiyan kimliğiyle hedef alan gazetecilere “çamur medyası” yakıştırması yapan Başkan Culha, ırkçılık ve saldırganlık içeren ve nefret dili kullanan gazeteleri ve sahiplerini de kınadı.

Selin Sayek Böke’nin yetiştiği topraklarda tüm dinlerin ve renklerin bayramları birlikte kutladığına, yasların da birlikte tutulduğuna dikkat çeken Başkan Nazım Culha; “Çamur medyası, kendinden görmediği herkesi ötekileştirmeye, farklı gördüğü herkese saldırmaya devam ediyor. Genel Başkanımıza Alevi kimliğini hedefe koyarak saldıranlar, şimdi de bölgemizin insanı Genel Başkan Yardımcımız Selin Sayek Böke’nin babasının Hıristiyan kimliği üzerinden saldırmaya başladı. Müslüman bir anne ve Hıristiyan bir babanın evladı olan Selin Sayek Böke’nin yetiştiği topraklarda insanların dinini, dilini sormazlar. Selin Sayek Böke’nin yetiştiği topraklarda insan olmak tek ölçüdür; bayramlar birlikte kutlanır, yaslar birlikte tutulur. Bu nedenle, barış ve kardeşlik diyarı olarak adlandırılır. Selin Hanım’a dil uzatanların adı ‘çamur medyası’dır. Bunlar ‘sahipleri’ gibi kin ve nefretten başka dil bilmezler. Bu nedenle, Selin Hanım’ın kişiliği duruşu ve kimliği bizim; nefret dili ırkçılık ve saldırganlık ‘çamur medyası’ ve ‘sahipleri’nindir. Hayatını ve tüm çalışmalarını bu ülkenin refahı ve geleceğine adayan, ülkemizdeki kardeşliğin sembolü durumundaki Sayın Selin Sayek Böke’nin dini kimliği üzerinden toplumun bir kesimini hedef gösterenleri şiddetle kınıyorum” dedi.

selin sayek böke9

Güzelmansur; “Dini, Dili, Irkı Ne Olursa Olsun Ortak Payda Türkiye’dir”

Böke hakkında çıkan haberlere bir tepki de CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’dan geldi. Ülkemizde kimlik özgürlüğünü yok edenlere karşı hiçbir zaman ayrıştırıcı olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Güzelmansur; “Bu coğrafya bir zamanlar Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Musevi’si, Türk’ü, Arap’ı, Ermeni’si, Rum’u ile birlikte bir yaşam örneğiydi. Bugün gazetesinin yapmış olduğu işgüzarlık insanların dini inancına karışmak, sorgulamak ve bir suçmuş gibi göstermeye çalışmaktır. Bu karanlık zihniyetin emellerine ulaşmasına engel olacağız ve öğreteceğiz birlikte kardeşçe yaşamayı herkese. Sayın Selin Sayek Böke’ye yapılan bu haksızlık aynı zamanda topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Bu gibi zihniyetlerin ayrıştırıcı karanlık düşünceleri, kendinden olmayan bütün mezheplere ve dinleredir. Ülkemizde kimlik özgürlüğünü yok edenlere karşı hiçbir zaman ayrıştırıcı olmadık olmayacağız da, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’yi bu durumdan çıkaracak ilkeleri savunduğumuz sürece düşüncelerimiz hiçbir zaman bu şekilde ayrıştırıcı olmayacaktır. Dini, Dili, Irkı ne olursa olsun ortak payda Türkiye’dir. Ayrıştırıcılıktan yana her türlü düşünceyi kınıyorum” dedi.

mehmet güzelmansur1

KAGİDER Başkanı Yiğitbaşı; “Elbet Bir Gün Size İnsanları Kategorize Etmemeyi Öğ-re-te-ce-ğiz!”

Türkiye Kadın Girişimciler Deneği (KAGİDER) Hatay Şube Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı da çıkan haberlere sessiz kalmadı. Selin Sayek Böke’nin yalnız olmadığını vurgulayan Yiğitbaşı; “Kayyum tarafından yönetilen Bugün Gazete’sinde; CHP Sözcüsü, Hemşerimiz Selin Sayek Böke’nin hedef gösterildiği ‘CHP’de Hıristiyanlık krizi, Parti Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş!’ diye atılan sürmanşet nedeniyle resmen insanlığımdan utanıyorum. Cahiliye döneminden kalma yönetime ve bu kasıtlı haberi yapan gazeteci müsveddesine sesleniyorum: “Biz Hataylılar; 3 din ve 6 mezhep mensubu kardeşlerimizle bir arada, binlerce yıldır bu topraklarda huzur içinde yaşıyoruz. Çok sevdiğim bir arkadaşım; ‘keşke Hatay’ın toprağından, suyundan tüm dünyaya serpsek de herkes sizin gibi barış içinde yaşasa!’ der. Hepimizin inandığı Allah’tan benim de dileğim budur. Selin Sayek Böke yalnız değildir. O; bizim başımızın tacı, kalplerimizin kraliçesidir. Elbet bir gün size insanları kategorize etmemeyi öğ-re-te-ce-ğiz!” dedi.

CHP Izmir Milletvekili Selin Sayek Boke. 7 Ekim 2015 / Mevlut Karabulut
CHP Izmir Milletvekili Selin Sayek Boke. 7 Ekim 2015 / Mevlut Karabulut

CHP Belen Gençlik Kolları Başkanı İklime Kabasakal; “Dini İnancından Size Ne?”

CHP Belen Gençlik Kolları Başkanı İklime Kabasakal da yayınladığı kısa bir açıklama ile çıkan haberleri eleştirdi. Kabasakal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dini inançlarımız üzerinden nefret suçu işleniyor. Yandaş medyadan CHP’nin parlayan yıldızı Selin Sayek Böke’nin dini kimliği sorgulanıyor. Dini inancı kime ne? Size ne? Bu karanlık zihniyet ülkeyi mezhep-din-ırk üzerinden bölmek için adeta yarış halindeler. Bu yandaş gazete derhal Sayın Selin Sayek Böke ve ailesinden özür dilemelidir. Asırlardan beri Hatay’da birlik beraberlik içerisinde yaşayan Hatay halkı bu çirkin oyunlara prim vermeyecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here