CHP İlçe Yönetimi, 3 Nolu Sosyal Tesisi İhaleye Çıkarılmasına Tepki Gösterdi

0
174

chp'den sosyal tepki1Av. Gazanfer Dik: “İhaleyi Yapmayın, Belediyemizin Şahsiyetine Zarar Vermeyin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe yönetimi, 3 Nolu Belediye Sosyal Tesisinin ihaleye çıkarılmak istenmesine tepki göstererek belediye binası önünde basın açıklamasında bulundu.

150.000.00 TL muhammen bedelle ihalesi yapılmak istenen 3 Nolu Belediye Sosyal Tesisleri için yapılan açıklamaya, CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ve ilçe yönetimi, CHP’li belediye meclis üyeleri, CHP Hatay Milletvekili adayları ve partililer katıldı.

Açıklamanın yapıldığı sırada Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, açıklamayı belediye binasından izlerken Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muhsin Cerrahoğlu ise açıklamayı belediye girişinde takip etti. Belediye binası önünde bekleyen çok sayıda zabıta olması ise dikkat çekti.

chp'den sosyal tepki2

Büyükşehir Belediyesinin Yetkisine Tecavüz…

CHP Grubu adına konuyla ilgili açıklama yapan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Av. Gazanfer Dik; “Söz konusu tesisi İskenderun Belediyesi’nin ihaleye çıkarması Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkisini tecavüz mahiyetindedir” değerlendirmesinde bulundu.

3 Nolu Sosyal Tesisin bir önceki dönemin CHP’li Başkanı Yusuf Civelek tarafından inşa edilen bir tesis olduğunu da hatırlatan Dik, belediye kanunundan örnekler vererek; “Belediye kanunun 79. Maddesinin ikinci paragrafı aynen; ‘belediye tarafından deniz, akarsu ve gölden doldurma suretiyle kazanılan alanlar kıyı kanunu ile ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmak şartıyla maliye bakanlığı tarafından belediyelerin, büyükşehir belediyelerin tasarrufuna bırakılır’ hükmünü taşımaktadır” dedi.

İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesisin Hatay Büyükşehir Belediyesinin tasarrufu altında olan yerlerden biri olduğuna da dikkat çeken Gazanfer Dik; “Bu nedenle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda olan söz konusu tesisi, İskenderun Belediyesi’nin ihaleye çıkarması Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkisini tecavüz mahiyetindedir. Kaldı ki ihale şartlarına bakıldığında İskenderun halkının ihaleye katılabilmesini engelleyen adrese teslim hükümlere yer verildiği görülmektedir” şeklinde konuştu.

chp'den sosyal tepki3

Hukuka Uyma Çağrısında Bulunuyoruz

İskenderun Belediyesi’ne CHP meclis grubu olarak yazılı müracaatta bulunarak ihaleden vazgeçilmesini talep ettiklerini de söyleyen Dik; “Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi de Hatay İdare Mahkemesinde dava açtı. İşlemin iptalini talep etti. İskenderun Belediyesini olası zararlara sebebiyet vermemesi ihale alıcılarının ilerde mağduriyetine sebep olmaması için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından açılmış olan iptal davasının sonucunu beklemeye davet ediyoruz. Yangından mal kaçırırcasına ihale yapmak devlet kuruluşu olan bir belediyenin yapacağı iş değildir. Son olarak buradan İskenderun Belediyesi’ne hukuka uyması için çağrıda bulunuyoruz. İhaleyi yapmayın, topluma ve belediyemizin şahsiyetine zarar vermeyin diyoruz” dedi.

Öte yandan, 3 Nolu Belediye Sosyal Tesisinin ihaleye çıkarılmak istenmesine gösterilen tepkiler ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili Hatay İdare Mahkemesine açtığı davanın ardından ihale ileri bir tarihe ertelendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here