CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Halaçoğlu, İstifa Etmelidir”

0
163

serkan topal1Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun partileri aleyhine sarf ettiği sözler üzerine; “Halaçoğlu sadece haddini bilmekle kalmamalı, derhal milletvekilliğinden istifa etmelidir” dedi.

Halaçoğlu’nun konuşmasının arından uzun bir süredir susup beklediğini ifade eden Topal; “MHP’li Yusuf Halaçoğlu’nun ‘dinsiz bir parti, inançsız bir parti’ diyerek kendince sözde hor gördüğü CHP’nin bir neferi olarak ondan gelecek bir özrü uzun zamandır bekliyorum. Ancak Halaçoğlu boyunu aşan bu sözlerinden dolayı ne bir özür diledi ne de hicap duyduğunu düşündürecek sözler etti. Anlaşılmaktadır ki Halaçoğlu bugüne kadar bütün inançların teminatı olmuş Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihini yeterince bilmemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi etnik kökeni ve inancı ne olursa olsun Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlarımızın inançlarının, kültürlerinin ve geleceklerinin tek teminatıdır ve öyle kalmaya da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Partilerine karşı söylenen bu sözlerin kompleksten kaynaklandığını savunan Milletvekili Topal; “Sünnilerin, Alevilerin, Hıristiyanların, Musevilerin, Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin ve bil cümle diğer herkesin kendisini rahatça ifade edebildiği Cumhuriyet Halk Partisine karşı sarf edilen bu sözler yalnızca bir kompleksten kaynaklanmaktadır. 13 yıldır bu ülkede her türlü zulmü yapan, hırsızlık ve yolsuzlukları ayyuka çıkmış AKP’ye partice verdikleri desteğin utancını duyacakları yerde, kaba ve sığ politikalarla halkı kin ve tahrike sevk etmeyi siyaset sanan Halaçoğlu sadece haddini bilmekle kalmamalı, kendisi ve ülkesi için bir an önce bu aşağılık kompleksinden kurtulmalı ve derhal milletvekilliğinden istifa etmelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here