CHP Hatay Milletvekili Dudu; “Mehmetçik, El Bab’da Sıkışmış Vaziyette”

0
89

mevlüt dudu (10)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Rus savaş uçağının El Bab’ta Türk askerlerinin olduğu üs binasını bombalamasının ardından bir açıklama yaptı.

Olayın, 3 askerimizin şehit ve 1’i ağır olmak üzere 11 askerimizin yaralanmasına neden olduğunu söylene Milletvekili Dudu, Mehmetçiğin El Bab’ta sıkışmış vaziyette olduğunu savundu.

El Bab konusunda yaşadıkları endişelerde haklı olduklarının bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden CHP’li Vekil Dudu; “El Bab’a ilişkin endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Yüreğimiz yanıyor! Ülkemiz çok kötü bir yönetimle daha da kararan günlere çekiliyor. Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı, El BAB’ta Türk askerlerinin olduğu üs binasını bombaladı. 3 şehidimiz var 1’i ağır 11 askerimiz yaralı. Rusya, yanlışlıkla diyor. Peki bu yanlışlıklar daha kaç Mehmetçiğimizi hayattan koparacak? Suriye’de, küresel güçlerin oynadığı satrançta Türk askeri piyon durumuna düşürülüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘ABD ile Rakka’ya gireriz’ demesi ile Rus uçağının Türk üssünü yanlışlıkla bombalaması arasında bağlantı var mı? Soru bu! Üstelik Rusya BM Temsilcisi, Kürtleri de Cenevreye çağırıyor. Türkiye’nin tüm planları suya düşerken bu savaş nereye kadar devam edecek! Güney cephesinde Esad bekliyor. Mehmetçik, El Bab’da sıkışmış vaziyette” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here