CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Emeğe ve Alın Terine Sahip Çıkmalıyız”

0
120

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada emeğin emekçinin önemine vurgu yaptı.

1 Mayıs’ın, 1886’dan bugüne kadar sömürüye karşı direnen işçilerin, bu uğurda bedel ödemekten çekinmeyen emekçilerin mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel bir adı olduğunu vurgulayan Ertem; “Alın teri dökerek ekmek mücadelesi veren, aynı zamanda emeğiyle ülkemizin ve milletimizin refahına katkı yapan işçilerimizin günüdür. Emekçinin ve çalışanın, köylünün, esnafın, ev hanımının, ezilenin, dışlananın, sömürülenin bayramıdır” dedi.

Emeğin en yüce değer olduğunun altını önemle çizen Milletvekili Ertem; “Dünyanın neresinde olursa olsun ilerleyen her bir ülkenin, gelişmesinde, kalkınmasında işçilerin emeği büyüktür. Emek kutsaldır, emek çatlayan, nasır tutan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, ev işlerinden beli bükülen annedir. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız” dedi.

Ülkemizde emekçilerin neredeyse yarısının kayıtsız çalıştığını hatırlatan Ertem; “Sendikalaşma, işten atılmanın sebebi olmakta ve iktidar bunları görmezden gelmektedir. Hükümetin de desteğiyle taşeronlaşmanın son hızla arttığı ülkemizde, güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın önü açılmak istenmektedir. Ülkemizde iş kazaları işçi cinayetleri halini almıştır. İş kazalarındaki ölümler, trafik kazalarındaki ölüm sayısı ile yarışır olmuştur.

Çalışma yaşamındaki acımasızlığın, sömürünün, hızlanan hak kayıplarının önlenebilmesinin yolu, emek mücadelesinin yeniden yükseltilmesinden geçmektedir. Yönü emekten yana olan tüm sivil toplum örgütleri, kişi ve kurumlar ile siyasi partiler emek mücadelesinde güç birliği yapmak durumundadırlar. Cumhuriyet Halk Partisi ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların yoldaşıdır, yol arkadaşıdır. İşçi emekçi yurttaşlarımızın sorunlarını dile getirmek, mücadelelerine omuz vermek bize onur verecektir. Uzun ve kuralsız çalışma süreleri, taşeronlaşma, düşük ücret, örgütsüzlük, sendikasızlaştırma, yüksek sayıda ölümlü iş kazaları, kayıt dışı çalışma, çocuk işçiliğinin tüm acımasızlığı ile var olduğu ülkemizde insanca, özgürce, kardeşçe bir yaşam arzusu ile örgütlü-örgütsüz tüm emekçiler güçlerini birleştirmek zorundadır.

 Bu duygu ve düşünceler içerisinde,  1 Mayıs 1977’de Taksim’de katledilen işçilerimizi, yurttaşlarımızı saygı ile anıyor; İş, emek, demokrasi, kardeşlik, barış mücadelelerinin bayrağını yükseklerde dalgalandıran tüm işçi kardeşlerimin  1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Gününü kutluyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here