Topal; “Türkiye İşçi Sınıfı Demek Türkiye Halkı Demektir”

0
103

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Türkiye İşçi Sınıfı Demek Türkiye Halkı Demektir”

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal; “AKP Türkiye’de sınırsız sömürü için piyasa düzeni kurmaya çalışmaktadır” dedi.

İşçi sınıfının, ekonomik ve toplumsal hayatın önemli bir parçası olmaya başladığından beri, sermaye sahiplerinin karşısında insanca yaşama ve adil bir toplum düzeni için mücadele verdiklerini vurgulayan Topal; “Yaklaşık iki yüz yıldır süren bu mücadele, dünyanın her yerinde kanlı olaylara ve büyük acıların yaşandığı eylemlere sahne olmuştur. 1 Mayıs; dünya emekçilerinin sorunlarını dile getirdiği, ülkelerinde cereyan eden olaylara karşı demokratik tepkilerini ifade ettikleri, alanlarda taleplerini haykırdıkları gündür” dedi.

Türkiye Emekçileri açısından 1 Mayıs’ın, Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olmanın yanında, Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinin de bir parçası haline gelmiş durumda olduğunu savunan Topal; “Ülkemizde 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan kanlı provokasyonlar, bu bayramın ve bu günde yapılmak istenen kutlama ve anmaların engellenmesi için her yıl bahane yapılmaktadır.

AKP Hükümeti, işçi sınıfını ve onun örgütlerini yıkıcı örgütler olarak görmekten vazgeçmelidir. Türkiye İşçi sınıfı demek Türkiye Halkı demektir. Bu nedenle, ülkemizin meydanları, tıpkı yılbaşı kutlamalarına, taraftar kutlamalarına açıldığı gibi demokrasi ve emek mücadelesi için alanlara çıkacak işçi ve emekçilere de açılmalıdır.

Hükümet ile devletin valileri ve emniyet makamları görevlerini; güvenliği ve asayişi, halkın haklarını kısıtlayarak sağlamak gibi ilkel ve yasakçı bir anlayışla değil, özgürlüklerin rahatça kullanılmasının önünü açarak yapmaları gerektiğini artık anlamalıdırlar. Provokasyon olacak gerekçesiyle bir hakkın kullanımını önlemeye çalışmak inandırıcılıktan uzaktır” diye konuştu.

Emekçilerin tek istediğinin ‘insanca yaşamak’ olduğunun altını önemle çizen Milletvekili Topal; “İşçiler ve emekçiler, taşeronluk sistemini, sendikal hakların gasp edilmesini, çalışma saatlerinin uzamasını, mezarda emekliliği, düşük ücretleri reddediyor. Emekçiler, özgürlük ve demokrasi için, insanca bir yaşam istiyor.

AKP, 16 Nisan’da YSK eliyle gasp ettiği milli iradeye dayandığını söyleyerek, Türkiye de sermayenin sınırsız sömürüsü için kusursuz bir piyasa düzeni kurmak istemektedir. Bu düzen de işçiler sokağa atılmakta, emekçiler güvencesiz çalışmaya mahkûm edilmekte, gençlerin geleceği şifreli sınavlarla çalınmaktadır. İşçi, emekçi, tüm çalışanlar ve emekliler sefalet ücretine mahkûm edilmekte, işsizlik her geçen gün artmakta, adaletsizlikler, hukuksuzluklar yaygınlaşmaktadır. Fabrika kapılarında direnen işçilerle, üniversitelerine, liselerine ve geleceklerine sahip çıkan gençlerle, söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var diyen kadınlarla, güvencesizliğe direnen tüm emekçilerle birlikte, bu düzene karşı insanca bir yaşam, insanca bir düzen özlemiyle, demokrasi mücadelesi yürüten toplumun bütün kesimlerini selamlıyorum. Bu düşüncelerle, Dünya Emekçilerinin ve Türkiye İşçi Sınıfının 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Gününü yürekten kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here