CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Başkan Civelek’i Ziyaret Etti

0
109

bld-akkaya ziyaretCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri ve partililerin de katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’ya çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ziyarette yaptığı konuşmasında, uzun yıllar yapılmayan yeni imar planının yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Civelek, yeni içmesuyu şebekesiyle 22 milyon lira enerji tasarrufu sağlandığını ve halkın musluktan akan temiz suyu içeceğini belirtti. Akkaya’ya yapılan çalışmaları anlatan Başkan Civelek, yaklaşık 30 yıldır vahşi depolamadan kaynaklanan çöp sorununun çözüldüğünü, ayrıştırma yöntemiyle çalışan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin faaliyette olduğunu söyledi.

Altyapı çalışmaları ve sosyal etkinliklerin önemine değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Sosyal demokrat belediyeler çok güzel ve kalıcı çalışmalar yapıyor” dedi. Akkaya ziyaretini Belediye Brifing Salonu’ndaki toplantı ile sürdürdü.

bld-akkaya ziyaret2

Örgütlü Toplum Üreten Toplumdur

İskenderun Belediyesi’nde yetkili memur sendikası olan Tüm Bel-Sen ve işçi sendikası Hizmet-İş Sendikası’nın yöneticileri ve çalışanların da katıldığı toplantıda, sendikaların ve üretimin önemine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; “Sendikalarınıza sahip çıkın. Örgütlü toplum demokrasiyi korur, örgütlü toplum demokrasiyi güçlendirir. Örgütlü toplum üreten toplumdur” diye konuştu.

Toplantıda,  konuşmasına “Hoşgörü, barış ve kardeşliğin egemen sürdüğü Hatay’ımıza hoş geldiniz” sözleri ile başlayan Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Müfit Cihnioğlu da, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in çalışanlara karşı sevecen yaklaşımı ve halka yaptığı hizmetlerle bir ekol olduğunu belirterek, teşekkür etti. Tüm Bel-Sen olarak Hatay’daki 76 belediyenin 56’sında örgütlü olduklarını belirten Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Müfit Cihnioğlu, bu belediyelerden 55’inde sözleşme yapmış durumda olunduğunu ifade etti.

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim de; “Başkanımızla 2012-2013 yılı toplu sözleşme yaptık. Türkiye’de örnek sözleşme olmuştu. Belediye Başkanımız yüzde 49 zam vermişti. Başkanımız işçinin, çalışanın yanındadır. Başkanımızdan memnunuz. Ücret, çalışma koşulları, iş barışı konusunda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Halkın parasını, en iyi şekilde halka hizmete dönüştürmeye çalıştıklarının altını çizen Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Her zaman emekten yana yerimi aldım. Gerçek üreten çalışanlardır. Yasal ölçülerde herkese hakkını vermeye çalıştık. Halkımıza hizmeti, çalışmaları hep birlikte yapıyoruz. İsimsiz kahramanlardır esas kazanan. Sizler, çalışanlarsınız. İyi ki varsınız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here