CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “İnönü Ülkesine Büyük Hizmetler Yapmıştır”

0
78

Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 39. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, her 25 Aralıkta büyük asker, büyük devlet adamı olarak nitelediği İnönü’yü andıklarını kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah ve devrim arkadaşı olan İsmet İnönü’nün asker olarak 1. Dünya savaşında, Ulusal Kurtuluş savaşında, İnönü savaşlarında ülkesine büyük hizmetler yaptığını hatırlatan Yüksel, “İkinci Dünya savaşından ülkemizi uzak tutması büyük bir başarıdır. Ülkemizin çok partili rejime geçmesinde öncülük etmesi de onu bir demokrasi kahramanı yapmıştır. Son yıllarda Cumhuriyet ve Atatürk karşıtları büyük devlet adamına karşı bir saldırı başlatmışlardır.

İsmet İnönü üzerinden Cumhuriyet değerleri hırpalanmak istenmektedir. Kadir bilmezler, nankörlük yaparsa yapsınlar bu büyük devlet adamını unutturamazlar. Büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün kestiği tırnak dahi olamayanlar akıllarınca onu Hitlere benzeterek aymazlığa düşmüşlerdir. Bilinmektedir ki büyük önderimiz Atatürk ve İnönü, laik Cumhuriyet, bağımsızlık ve demokrasi karşıtlarını korkutmaktadır ve korkutmaya devam edecektir. Bu duygularla büyük asker ve devlet adamını minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here