Cezayir’de Temaslarda Bulunan Çalışkan: “İslam Barış Dinidir, Terörü Reddeder”

0
75

çalışkan-cezayirSaadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan Cezayir’de çeşitli temaslarda bulundu.

Cezayir Değişim Partisi (Cephetü’t-Tağyir)’nin organize ettiği Mahfuz Nahnah’ı anma etkinliğine katılan Çalışkan, burada yaptığı konuşmada liderlerin ancak 100 yılda bir yetiştiğini ifade ederek; “Liderlerin kıymetini bilmeliyiz. Onların ideallerini gelecek nesillere aktarmalıyız. Yeryüzünde geçen asra damgasını vuran Hasan el Benna, Ahmet Yasin, Necmettin Erbakan ve Mahfuz Nahnah gibi liderler hala önümüze ışık tutuyor. Liderlerimiz İslam medeniyeti için birer zenginliktir, değerdir. Bu değerlerin yaşatılması fikirlerinin ideallerinin gelecek nesillere aktarılmasıyla mümkündür. Liderler iz bırakır,  yol gösterir ve yol açar. Lider şuur veren, yürüyen cesetlere, ruh verendir. Liderlerimiz toplumlarımıza ruh vermişlerdir. Onlar yürümüş, millet arkalarından yürümüştür” şeklinde konuştu.

Çalışkan ayrıca Cezayirli Sosyolog Prof. Arus Zübeyr ve iktidardaki Fas Adalet ve Tenmiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Abbasi ile birlikte ‘Birlikte Yaşam Kültürü’ Sempozyumunda bir konuşma yaptı. Çalışkan burada yaptığı konuşmada; “Bizler Hakkı üstün tutmak ve adaleti tesis etmekle yükümlüyüz. Bir ülkede yaşayan herkesin inancı, ibadet hakkı, mülkiyet hakkı, yaşamı teminat altında olmalıdır. Dünyadaki en büyük problem ve huzursuzluğun sebebi adaletin olmamasıdır. Adalet olmadan ne huzur olur ne de saadet. Başka topluluklarla olduğundan çok daha fazla da, aramızda kardeşlik ortamını tesis etmek durumundayız. İhtilaflarımızı savaşarak ve kavga ederek değil, barış ve diyalog yoluyla çözmeliyiz. Sömürü yerine adil bir paylaşımı, çifte standart yerine adaleti, tekebbür yerine eşitliği, baskı ve zulüm yerine insan haklarını, kardeşliği, adaleti öne çıkarmalıyız. İslami hareketlerin buna ihtiyacı var” dedi.

Cezayir’de özel televizyon kanalı Nehar Tv’ye de bölge olayları hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Necmettin Çalışkan Irak’ta yaşananların işgalle birlikte doğan bir sonuç olduğunu Amerika’nın yeniden işgaliyle sorunların çözülmeyeceğini söyledi.

Terörün Her Türlüsünü Reddediyoruz

Programcının Saadet Partisi’nin bölgedeki terörle ilgili görüşünü sorması üzerine Çalışkan, İslam’ın terörü hoş görmediğini belirterek; “İslam barış dinidir. Bir olayı bir yanlışı yapanların İslam adına yaptıklarını iddia etmeleri, o şeyin İslam adına olduğu anlamına gelmez. İslam’ın hukuku bellidir. Savaşta bile kadınlara, çocuklara ve masumlara nasıl davranılacağı bellidir. Esirlere nasıl muamele edileceği bellidir. Terörün her türlüsünü reddediyoruz” dedi. Çalışkan ayrıca D-8’lerin canlandırılması ve İslam birliğinin öneminden bahsetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here