Çetinkaya; “Emekliye Yaşama Hakkı Yok mu?”

0
95

emekli-sen açıklama2Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği İskenderun Temsilcisi Öner Çetinkaya, emeklilerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ülkede emeklilerin zor durumda olduğunu ve bunun sorumlusunun da hükümet olduğunu öne sürerek; “Son üç yılda dört kişilik bir ailenin iftar maliyeti 2011’de 25.70 TL., 2012’de 29.54 TL ve 2013’de 38.04 TL olarak tespit edilmiştir. Kamu Sen’in yaptığı araştırmada 2013 yılı için dört kişilik bir ailenin ramazan ayı masrafı 1168 TL 20 kuruş olarak tespit edilmiştir. Aylık 1168 TL’yi kaç emekli ailesi verebilir? 2011 yılından bu yana yiyeceklerde yüzde 51 fiyat artışı oldu. Hâlbuki aynı dönemde emekli maaşlarına zam artı enflasyon farkı olarak yüzde 28,3 oranında artış oldu.

Aradaki farka göre Emekliler devletten yüzde 22,70 alacaklı olmuştur. Emeklilerin derdi sadece iftar masrafları ile bitmiyor. Son zamanlarda sağlık hizmetlerinde de anormal artışlar oldu. Sağlık hizmetlerinde yüzde 27 ile 222 arasında zam yapıldı. Bir defa kullanılması gereken ameliyat malzemelerinin birden fazla kullanımının yolu açıldı. Hastanın enfeksiyon kapma tehlikesine hiç önem verilmedi. Sağlık hizmetlerinde geriye gidiş oldu.

Emekliye hiç değer vermeyen Hükümet, iş milletvekillerine, bakanlara gelince kesenin ağzını açıyor. Bol keseden para harcayanlar sıra emeklilere gelince 3 kuruşun hesabını yapıyorlar. Emekliler olarak bizi hiç düşünmeyen ama yarın kendileri de bizim gibi emekli olacak olan Hükümete hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here