Çelik-İş Sendikası, MMK’da da Mutlu Sona Ulaştı

0
176

çelik-iş açıklama21Genel Başkan Gül; “MMK İşçisine Hayırlı Olsun!”

Çelik-İş Sendikası, MMK Metalürji ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesini mutlu sonla bitirmesini bildi. Çelik-İş Sendikası’nın Ankara’daki Genel Merkez binasında Genel Sekreter Yunus Değirmenci başkanlığında yapılan son MMK Metalürji Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde; 1’ci yıl ortalama %14.75 ücret zammı alındı ve grup sistemi oluşturularak herkes gruba dahil edildi. Ayrıca ikramiye uygulamasının 45 günden itibaren başlamasına karar verilerek, yürürlük sonuna kadar 90 günlük ikramiye artışı sağlandı.

Yapılan sözleşme sonunda, sosyal yardımlarda; iş yerinde uygulaması olmayan birçok sosyal yardım maddesi uygulamaya girdi ve  %30’u aşan bir artış sağlandı. 01.01.2015 tarihinden itibaren geçerli olan toplu iş sözleşmesi, 31.08.2017 tarihinde sona erecek ve bir sonraki dönem MESS grup toplu iş sözleşmesine dâhil edilecek.

Yapılan sözleşmeyle ilgili kısa bir değerlendirme yapan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; “Gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm üyelerimize, iş yerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Sendikal çalışmalarımız ve hak mücadelemiz hem bölgede hem de ülke genelinde tüm hızıyla sürecektir” dedi.

Öte yandan Çelik İş Sendikası ile MMK Metalürji arasında Ankara’da imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin 1783 işçiyi kapsadığı da belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here