Deniz Müzesinde ‘Geçilemeyen Çanakkale’ Sergisi Açıldı

0
416

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla İskenderun Deniz Müzesinde “Geçilemeyen Çanakkale” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Nevzat Kurt’un çalışmalarıyla oluşturulan Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından desteklenen serginin açılışına, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay, Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykan Tekin, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetim kurulu başkanı Bülent Kavsak ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Gazeteci Nevzat Kurt, Çanakkale Savaşı’nın sıradan bir savaş olmadığını ifade ederek; “1915’te Çanakkale’de tarihimizin onurlu sayfalarından biri yazılmış, dünya; Türk’ün kahramanlığına, cesaretine ve onurlu direnişine tanıklık etmiş, teknik ve sayısal üstünlüğün savaşı kazanmak için tek başına yeterli olmadığını yaşayarak anlamıştır. Çanakkale Savaşı, yüzyılın en büyük savaşlarından biri olup zannedildiği gibi sıradan bir savaş değildir.

Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, milli mücadelesinin önemli bir safhasını teşkil etmiş, Gelibolu’da Atatürk’ü milletin geleceğe ait vazgeçilmez önderi yapmıştır. Özetle Çanakkale Türk Ulusu için bir onur ve gurur abidesidir.

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, gözlerini kırpmadan asil kanlarını akıtan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve gönül borcuyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

“Geçilemeyen Çanakkale-1915” Fotoğraf Sergisi 31 Mart 2017 günü saat 17.00’a kadar ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here