Çanakkale Sergisinde Tarihe Yolculuk

0
91

İskenderun Deniz Müzesi’nde açılan “Çanakkale Geçilmez-1915” sergisi ziyaretçi akınına uğradı. Öğretmenleri eşliğinde Deniz Müzesini ziyaret eden öğrenciler Gazeteci-Yazar Nevzat Kurt’un “Çanakkale Geçilmez-1915” adlı fotoğraf sergisini gezerek tarihte bir yolculuk yaptılar.

Ziyaretler sırasında sergi sahibi Gazeteci-Yazar Nevzat Kurt öğrencilere ‘Çanakkale Geçilmez-1915’ adlı sergisindeki fotoğraflar hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilere günün anısına “Geçilemeyen Çanakkale-1915” kitaplarından hediye eden Nevzat Kurt; “Çocuklarımızın tarih bilincini geliştirmek adına bu tür etkinliklerin düzenlenmesi mutluluk vericidir. Öğrencilere Çanakkale ruhunu aşılamak ve vatanımızın ne şartlarda kazanıldığını fotoğraflar eşliğinde anlattım. Bu vesile ile “Çanakkale Geçilmez-1915” kitabımı da hediye etme fırsatı da buldum. Öğrencilerin düzenledikleri bu etkinlikte onlarla beraber olmaktan dolayı çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

Deniz Müzesi yetkilileri fotoğraf sergisini gezmelerinin ardından Çanakkale konusunda sinevizyon gösterimi sundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here