CHP Milletvekili Topal; “Milletimizle Birlikte Hayır Diyoruz”

0
197

Referanduma günler kala çalışmalarına ara vermeden yoğun bir şekilde devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakya’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Antakya Tayfur Sökmen Caddesi üzerindeki esnafları tek tek ziyaret eden Milletvekili Topal, esnafa ‘hayır’lı işler dilerken ‘Hayır’ın da önemini anlattı.

Şubattan beri devam eden referandum kampanyalarının eşit koşullarda yürütülemediğini kaydeden Milletvekili Topal; “Devletin bütün olanakları ile evet kampanyası yürütülürken, ülkenin bütün sokakları evet pankart ve afişleri ile donatılıyor. Devletin kolluk güçleri ve mülki idare amirleri de bu sürece dahil oldu.

Fakat milletimizin kendi öz gücü ile mobilize olarak yürüttüğü HAYIR kampanyası kartopu gibi büyüyerek çığa dönüştü. Hayır diyenlerin evlerinden, iş yerlerinden gözaltına alındığı, milletvekillerimize satırlı, sopalı saldırıların olduğu bir ortamda milletimizle birlikte Hayır diyoruz. En son milletvekilimiz Çetin Arık’a yönelik gerçekleştirilen saldırı girişimi göstermektedir ki söyleyecek sözü olmayanlar şiddete başvurmaktadırlar. Baskı ve sindirme girişimleri ile milletimizi teslim alamazsınız. 16 Nisan’da sandığa gidecek ve faşizme dur diyeceğiz. Eşitlik, Adalet ve Özgürlük için Hayır diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu anayasa değişiklik paketinin, Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülkeler kategorisinden uzaklaşmasına zemin hazırlayacağını öne süren CHP’li Vekil Topal; “Bu anayasa değişiklik paketi içerisinde tek bir madde yoktur ki ekonominin büyümesine, istihdam yaratılmasına kapı aralasın. Bu değişiklik teklifi 80 milyonun mutluluğu ve refahı için değil saray’da ikamet eden tek adamın refahı için hazırlanmış bir tekliftir. Dün iktidara geldiklerinde ülkemizin dış borcu 129 milyar dolardı şimdi 420 milyar doları aşmış durumda.

2002 Kasım’ından buyana millete ait ve nakde çevrilebilecek hemen-hemen her şeyi satan, bu miras yedi iktidar, ülkeyi adım-adım uçuruma sürüklemektedir. Uçurumdan önceki son viraj 16 Nisan referandumudur. Bugün esnaf, çiftçi ve nakliyeci esnafı ayakta durmak için varlıklarını elden çıkarmaya başlamıştır. Borç batağında ayakta kalmaya çalışan insanımızın yararına, tek bir madde içermeyen, bu anayasa değişiklik paketini 16 Nisan günü hak ettiği yere tarihin çöp sepetine atmak milletimize düşmektedir” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here