Çalışkan; “OYAK, Erdemir’de verdiğini İsdemir’e de versin”

0
111

çelik-iş saadetSP Hatay İl  Başkanı Çalışkan; “OYAK, Erdemir’de verdiğini İsdemir’e de versin”

Saadet Partisi (SP) Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, İskenderun SP İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, partinin il ve ilçe yöneticileri, grevdeki İsdemir işçisini ziyaret edip, onlara desteklerini açıkladılar. Ziyaret de Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun, Şube Başkanı Metin Önde, İskenderun şube yöneticileri ve bazı işçiler hazır bulundular.

Ziyaret sırasında ilk konuşmayı  yapan SP Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan; “Burada tahrik unsuru olarak bulunmuyoruz. Sizler zarar eden bir işletmeden değil kar eden bir işletmeden hak talep ediyorsunuz. Daha dün İsdemir Türkiye’deki ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer almıştır. Zirvedeki İsdemir şu sıra kar eden bir kuruluştur. Çelik işçisi şayet fabrika zarar etseydi ses çıkarmazdı. İsdemir artık büyüklüğünün farkına varıp bunun gereğini yapmalıdır. İsdemir ve Erdemir ücretleri kıyaslandığında feci durum daha net anlaşılır. İşveren aile gibidir. Baba evlatları arasında ayrım gözetmez. OYAK yönetimi Erdemir’de ne veriyorsa İsdemir işçisine de aynısını vermelidir. Hükümet de grevin bitmesi anlamında bu işe müdahil olmalıdır ve hükümet bu konuyla ilgili sorumluklarını unutmamamladır. İsdemir de sorun sadece ücret değildir. Sebepsiz işten atılmalar ve çeşitli baskılar vardır. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Şanlı direnişinizin, grevinizin hayırlı sonuçlanmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Greve Uluslararası Destek Geliyor

SP İl Başkanı Çalışkan’dan sonra söz alan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; “Bu bölgede sendika düşmanlığı yapılıyor. Sanayici Osman Tufan’la görüşürken “Önce senin fabrikandan başlayalım dedik. Osman bey ise bize ‘Ben Çelik-İş’e Evet dersem hiçbir sanayici bana selam vermez. Sanayiciler ortak bir kararla buraya sendika almayacağız dediler, şeklinde konuşmuşlardı’ dedi. Şimdi sıra Tosçelik’e geliyor. Yakında orda da TİS imzalayacağız. Hak aramak bu ülkede hakaret kabul ediliyor. SP ziyaretini ve başkanın konuştuklarını önemsiyorum. Grevimiz sonrası Almanya ve Brezilya’dan  bile destek alıyoruz. Türkiye’deki sendikalar hala sessiz uluslararası destek çığ gibi büyüyor. Dik duruşumuzu bozmadan hak arayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here