Çalışkan; “Hangi Yüzle Huzurunuza Geliyorlar?”

0
51

saadet partisi12Saadet Partisi Altınözü’nde Seçim Bürosu Açtı

Saadet Partisi (SP)’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Necmettin Çalışkan ve Altınözü Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Bük, Altınözü’nde esnaf ve köy ziyaretlerinde bulunduktan sonra seçim bürosu açılışını gerçekleştirdiler. Açılışta halka seslenen Çalışkan, üç dönemdir iş başında olan iktidarın Altınözü’nde oy rekoru kırmasına rağmen, ilçenin maalesef hiç yatırım almadığını ve hiç hizmet görmediğini kaydetti.

Oy isteyenlere kanmamak gerektiğine değinen Çalışkan; “Hizmet etmeden yeniden rekor oy bekliyorlar. Altınözü olarak oyların çantada keklik olmadığını, ne derseniz başüstüne denmemesi gerektiğini bu seçimlerde göstermeliyiz. Bu seçimler yerel seçim ama yerel seçim olduğu kadar geneli de ilgilendirecek bir seçimdir. Bu seçimle birlikte köylerin yollarını kim yapacak? Suyu kim getirecek? Bunların hepsi bir yana ülkenin genel problemlerine de bakmamız gerekiyor” dedi.

Köy Kültürünü Bitirdiler!

Konuşmasında işsizlik sorununa da değinen Çalışkan; “Bundan 10-15 sene önce işsizlik ne durumdaysa bugünde aynı durumdadır. Maalesef Hatay Türkiye’de en fazla işsizliğin olduğu 5 ilden birisidir. Burada iş imkânı sağlayacak yatırımlar yapılsaydı hiç kimse gurbete evladını göndermezdi. Türkiye’nin yer altı ve yer üstü zenginlikleri yabancıya peşkeş çekilmiş, topraklar yabancılara satılmaktadır. Mevcut iktidar ve muhalefetin birçok belediyelerinin, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi durumlardan dolayı haklarında soruşturma açılmıştır. Bu gidişle bu milletin hiçbir probleminin çözümlemesi mümkün değildir. Onun için kimseyi kandırmasınlar, masum rolüne girip üzerimizde oyun oynanıyor demesinler.

Seçimlere büyükşehir olarak gireceğiz diye övünüyorlar. Şehirde olan hizmet köylerde de olacak diyorlar ama sakladıkları bir gerçek var ki bundan böyle şehirde hangi imar yasası varsa, köyler de aynı yasaya tabi olacak. Şehirde ne ödeniyorsa, çevre temizlik vergisi, su faturası, atık su parası gibi vergiler dâhil hepsini yine köyler de ödeyecek. Bu yasa iyi niyetlerle çıkarılmış bir yasa değildir. Artık  bin yıllık köy kültürümüz bitmiştir. Milletin DNA’sıyla oynuyorlar” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here