Çağlar; “Baskılar Tesadüf Değildir”

0
68

emek ve demokrasi7Emek ve Demokrasi Platformu 12 Eylül’ün Yıldönümünde Toplandı…

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Sadullah Çağlar, bundan 33 yıl önce 12 Eylül’de ülkemizde askeri darbe olduğunu hatırlatarak, 12 Eylül rejiminin tüm katılığı ile devam ettiğini söyledi.

Boyacılar Parkında dün toplanan İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri 33 yıl önce ülkemizde yapılan askeri darbeyi kınadılar. Platform adına konuşan Çağlar; “Bugün 12 Eylül… Bundan 33 yıl önce ülkemizde askeri bir darbe ile yönetime el konuldu. Ülkede dikta bir rejim iktidar yapıldı. 12 Eylül cuntacıları ülkede gelişen sol toplumsal muhalefeti ezmek için yapıldı. Aslında 12 Eylül, ABD destekli Türk-İslam sentezine dayanan bir sistem yaratılmak için yapıldı.

Peki 12 Eylül bitti mi? Hayır! 12 Eylül rejimi tüm katılığı ile devam etmektedir. Örneğin İstanbul Taksim’de Gezi parkı içinde yapılan doğa katliamını önlemek için demokratik tepkileri göstermek isteyen gençlere kurşun sıkıldı. Biber gazı ve tazyikli su sıkıldı. Sonuçta Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz öldürüldü. Son olarak Antakya’da Ahmet Atakan da diğer devrimciler gibi katledildi. Bu ölümler bizleri ve toplumu derinden sarsmıştır. Şimdi üstüne basarak soruyorum; bu ölümler tesadüf mü? Başında söylediğimiz gibi baskılar tesadüf değildir. 12 Eylül darbesinin bir örneklemesidir” dedi.

Son olarak gündemdeki konulara da değinen Çağlar; “Özellikle Suriye olayı ile ilgili savaş kışkırtıcılığı yapan AKP iktidarı ve de Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD’nin yayılmacı politikasına destek vermekle Türkiye’yi dünya genelinde yalnızlaştırmıştır. AKP iktidarı dünya genelinde savaşçı ülke olarak teşhir olmuştur. Ankara ODTÜ’de yaşanan haklı direnişin baskılarla önlemeye çalışılmaktadır. Burada yaşanan sorunun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten kaynaklandığını hepimiz bilmekteyiz. Biz İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu olarak Hatay da öldürmeleri barış içinde yaşayan halklara karşı bir saldırı olarak görüyoruz ve her şeye rağmen barış diyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here