Büyükşehir Zabıtası Öğrenci Servislerini Denetliyor

0
127

Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Zabıta ekipleri, Hatay Valiliğinin talimatları ve İskenderun Kaymakamlığının oluruyla öğrenci servis araçlarını denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimlerine hız kazandırırken, gerçekleşen denetimlerde Jandarma ve emniyet trafik şube ekipleri de yer alıyor.

Önceki gün Sarıseki jandarma karakolu önünde başlayan denetimlerde güzergâh izin belgesi, psikoteknik belgesi, ehliyet, oda kaydı, araç uygunluk belgesi gibi hususlar kontrol ediliyor. Denetimlerde okul servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunuyor olması gibi kriterlere dikkat ediliyor.

3.Bölge zabıta müdürlüğü yetkilileri denetimlerin sabah okul gelişleri ve akşam dönüşleri sırasında yapılacağını ve bu uygulamanın yıl boyunca süreceğini belirterek kurallara uymayanlara veya eksikliklerini  gidermeyenlere idari para cezası uygulanacağı bilgisini verdiler. Yetkililer denetimlerin dışında velilere seslenerek, fazla ücret alınması, şoförlerin uygunsuz davranışları, araç eksiklikleri gibi konulardaki şikâyetlerini ‘Alo 153’ numaralı veya zabıta daire yetkililerine iletebileceklerini vurguladılar. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here