Büyük Zaferin 99. Yıldönümü Törenlerle Kutlanacak

0
14

30 Ağustos 2021 Zafer Bayramı’nın 99. yıl kutlama programı belli oldu. Kutlama programı; 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 07.00’da başlayıp saat 24.00’da sona erecek.

30 Ağustos Zaferinin yıldönümü kutlamaları, 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek çelenk töreni ile başlayacak. Buradaki törende, Atatürk Anıtına; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler sunulacak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

Anıt Alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden ve beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile tebrikleri kabul edecek.

“30 Ağustos; Destansı Bir Zaferdir”

Büyük Zaferin yıldönümünde kutlama mesajı yayınlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olmasının yanı sıra, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecan, gurur ve mutluluğunu gönülden yaşadıklarını kaydetti.

30 Ağustos Zaferi’nin, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, necip milletimizin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanılmış destansı bir zafer olduğunu ifade eden Kaymakam Yönden; “Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş yüce milletimiz, tarihinden aldığı onuru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle de perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin bütünleşmesi ve azmiyle 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmış ve bu kutlu zafer şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilmiştir.

Her türlü olumsuzluğa ve yokluğa rağmen kazanılan bu büyük zaferle, kadim milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün ve nifak yaklaşımların duramayacağı tüm dünyanın gözleri önüne serilmiştir.

Şehit ve Gazilerimiz Elzem Değerlerimizdir

Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceğine yönelik zerre-i miskal kadar şüphemiz yoktur ve olmayacaktır.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşen aziz milletimiz, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri ve provoke yaklaşımları da bertaraf edecektir.

‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimiz bu mukaddes toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühür olduğu gibi bizlerinde en elzem değerlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu mukaddes zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete irtihal eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran ile anarken, şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi de saygıyla anıyor, yüce devletimiz ve necip milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mensuplarının ve kadirşinas halkımızı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümünü münasebetiyle tebrik ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Devletimiz var olsun, milletine yâr olsun, al bayrağımız altında, yurdumuz bahtiyar olsun. Devletimizin ilelebet payidar olması niyazıyla” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here