“Bugün Demokrasiye İnanan Her Türk İçin Bir Utanç Günüdür”

0
122

birol ertem4AKP’de Olağanüstü Kurultay Kararı Alınmasını Cumhurbaşkanının yaptığı sivil bir darbe olarak nitelendiren CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Bugün Yaşanan Olayın Başkanlık Sisteminin Yanlışlığının Kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Başbakanın 22 Mayıs tarihini AKP Olağanüstü Kurultay tarihi olarak açıklamasını Cumhurbaşkanının yaptığı sivil bir darbe olarak nitelendirerek; “Halkın seçtiği bir yöneticiyi hangi yetki ile görevden aldın?” diye sordu.

Başbakan Davutoğlu’nun hem başarısız olmadığını hem de bu kararın kendi isteği olmadığını açıklamasının üzerinde duran Ertem; “Başbakan istemedi ise, halk istemedi ise kim istedi?” diye sordu. “Başkanlık sistemi olmadan kendisini Başkan kabul eden kişi ile yürütmenin başı olan Başbakanın anlaşmazlığa düştüğünde olayın ancak bir sivil darbe ile çözümlenebilmiştir; bu da Türk usulü başkanlık sisteminin işlemesinin mümkün olmadığını ortaya koymuştur” diye açıklama yapan Milletvekili Birol Ertem, Türk halkından artık sarayda oturan kişinin niyetini görmesini ve bu oyunu bozmasını istedi.

Her Türlü Darbeye Karşıyız

CHP’nin askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı olduğunu söyleyen Ertem; “Halkın seçtiği ve hükümete getirdiği bir liderin yönetimini herkesin sindirmesi gerekirdi. Biz de AKP’nin uygulamalarını sevmiyoruz ama halkın tercihine her zaman saygı duyduk.  Hükümete kendi partisinin eski başkanının, her fırsatta AKP’nin hala (!) lideri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanının son vermesi ancak bir sivil darbe olarak adlandırılabilir. Bu, Türk demokrasisi için bir ilktir. Bugün demokrasiye inanan her Türk için bir utanç günüdür” açıklaması yaptı.

Oyunu Bozacak Olan Halktır!

“7 Haziran seçimlerinden sonra sultanlık sevdası ile Türkiye’yi yeniden seçime sürükleyen Erdoğan, bu kez de kendi kendine hükümet bozmaktadır.  Türkiye’ye demokrasi getirmek iddiası ile mazlumu oynayarak yönetime gelen kişinin şahsi arzuları ile artık bu ülke karanlığa sürüklenmemelidir.  Türkiye Cumhuriyeti, kurucusunun ayarlarına geri dönmek zorundadır” diye konuşan Ertem, Türkiye’nin siyasi kavga ve çekişme ortamından kurtulup artık ekonomik ve sosyal sorunlarla uğraşması gerektiğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here