Başkan Dingil; “Çalışmalar Konusunda Her Türlü Öneriye Açığız”

0
86

bld-meclis toplantısı (20)İskenderun Belediye Meclisi Mayıs Ayı Son Toplantısını Gerçekleştirdi

İskenderun Belediye Meclisi Mayıs Ayı son toplantısı gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

Meclis oturumundan önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye çalışmalarında ortak akıl ile hareket ettiklerini belirterek; “Çalışmalar konusunda her türlü öneriye açığız. İskenderun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gelin İskenderun’u birlikte inşaa edelim. İlerleyen günlerde bizlerde bilgilendirme toplantıları ile kamuoyuna çalışmalarımız hakkında bilgiler vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iletişim eksikliği var. Lütfü bey gelsin konuşalım, oturalım, neler yapılabilir İskenderun için bunlara bakalım” dedi.

Ündeme geçilmeden önce söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Abit Erol, kentle ilgili bir ‘Çalışma Heyeti’ kurulması yönünde teklifte bulundu. Her gruptan iki kişi ve başkanında içerisinde yer aldığı çalışma heyetinin ayda bir müzakere yaparak kentin durumu, yapılan çalışmalar ile ilgili konularda görüş lışverişinde bulunabileceğini belirten Abit Erol, “Bu heyetle birlikte diğer STK ve kuruluşlar da dahil edilerek görüş geliştirilebilir. Büyükşehir Belediye Başkanını da davet edip, İskenderun için yapılacak projeler dinleyebilir, bizim projeleri anlatabiliriz” dedi.

bld-meclis toplantısı (19)

Abit Erol ayrıca idareden yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunulması konusunda da istekte bulundu.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik de, Abit Erol’un teklifine sıcak baktıklarını, kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

MHP Grup BAşkan Vekili Emir Selim Yazar da Abit Erol’un teklifine grup olarak katıldıklarını, böyle bir çalışmanın içinde yer alabileceklerini söyledi.

Son olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Bülent Özer, Körfez Katı Atık Birliğine borçlu belediyelerin akıbetini sordu. Soruyu yanıtlayan Başkan Seyfi Dingil, 2 trilyon 671 milyon lirayla Dörtyol Belediyesinin en fazla borçlu belediye olduğunu, diğer belediyelerle birlikte Envitec’in 9,5 milyon alacağı olduğunu kaydetti. Birlikte ayrılan herhangi bir belediyenin söz konusu olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Dingil, ayrılmak isteyen belediyeni önce Bakanları Kuruluna başvurması gerektiğini de belirti.

bld-meclis toplantısı (21)

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.

Belediyemizin 2015 Yılı Kesin Hesabının Meclisçe görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile, Şevre mıntıkası 952 ada 17 parsel, 960 ada 7 parsel ve 950 ada 4 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu oy çokluğu ile mıntıka 1636 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile Belediye Lojmanlar bölgesinde Turkcell kullanıcıları tarafından çekim sorununun yaşanması nedeni ile Sahil Atatürk Bulvarı üzerindeki Şehitler Anıtı Parkı (Bayraklı Park) yanında bulunan aydınlatma direğine mini istasyon kurulabilmesi için Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’ye söz konusu direğin bedeli mukabilinde 3 yıllığına kiralanması ve alınacak bedelin Encümence belirlenmesi hususunda Encümene yetki verilmesi hakkındaki Park Bahçe Müdürlüğü teklifi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy birliği ile Azganlık, Bitişik, Bekbele, Akarca, Suçıkağı, Kavaklıoluk, Güzelköy ve Denizciler Mahallelerinde 3402 Sayılı Yasanın 22/A Maddesi ve TKGM’nin 2010/19 sayılı genelgesi kapsamında yenileme çalışmalarında kadastro ekipleriyle bilirkişi olarak görev yapmak üzere isimlerin belirlenmesi hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile Suçıkağı Mahallesinde 6831 Sayılı Orman Kanununun 2/B Maddesi uyarınca hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan alanlarda 3402 Sayılı Yasanın EK 4. Maddesi kapsamında kadastro çalışmalarında kadastro ekipleriyle bilirkişi olarak görev yapmak üzere isimlerin belirlenmesi hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here