“Bu Yaşananlar Bir Skandaldır”

0
55

refik eryılmaz17CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz ‘Dinleme’ Haberlerini Değerlendirdi…

Geçtiğimiz günlerde tüm ülke gündemine bomba gibi düşen dinleme haberleri büyük yankı yaratırken, dinleme listeleri yayınlanan gazetelerde ismi yer alan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yedi bin kişiden fazla kişinin dinlendiğinin ortaya çıktığını hatırlatan Vekil Eryılmaz; “Bugün Milletvekilleri, Bürokratlar, Bakanlar, Kritik konumlarda bulunan kişiler dinlenebiliyorsa vatandaşlarımızın ne halde olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Paralel yapı dedikleri yapının siyasal iktidarın bilgisi dışında 3 yıl boyunca bu denli büyük çaplı bir hukuk ihlalinde bulunması mümkün değildir. Milletvekillerini, Bürokratları hatta Bakanları bile dinleme cüretinde bulunanlar ve bu ortamı yaratan görevlilerin mutlaka yargı önünde hesap vermesi sağlanmalı, tutulan kayıtlar mahkeme huzurunda tutanak tutularak derhal imha edilmelidir” dedi.

Bu olayların ardından hükümetin hükümet etme yeteneğinin ciddi bir şekilde zaafa uğradığını savunan Eryılmaz; “Bu skandal, ülkemizin nasıl da 12 yıldır gayri ciddi bir hükümet tarafından yönetildiğini ortaya koymuştur. Milletvekillerinin makam odalarındaki telefonlardan tutun CHP genel merkezimize, haber ajanslarına kadar birçok kurumu da dinlemişler. Birtakım sonuçlara ulaşmak için yapılan bu dinlemelerin bir kısmı şantaj amaçlı yani birtakım görüşme kayıtlarını ortaya çıkarıp daha sonra siyasi veya başka maksatlar için kullanma amacı taşımaktadır.

Bu dinlemeler karşısında kendimizden en ufak bir kuşkumuz ve şüphemiz yok ancak sorgulanması gereken aslında vatandaşın hakkını, hukukunu korumakla görevli insanların Anayasayı açıkça ihlal ederek vatandaşın, milletvekilinin, bürokratların, işadamlarının, Sivil örgüt temsilcilerinin hukuka aykırı bir şekilde dinlenmesidir. Yaşananlar sıradan olaylar değildir. Vahim olan şey, hukuku uygulamakla, adalet dağıtmakla görevlendirilen adamların hukuku ayaklar altına alarak şantaj ve hafiyelik işlerine soyunmasıdır. Bizler bu skandalın sorumlularının bir an önce adalete hesap vermesini bekliyoruz. Savcılar derhal harekete geçmeli ve bu yasa dışı keyfi dinlemeleri yapan çete hakkında soruşturma başlatmalıdır. Bu yaşananlar bir skandaldır ve siyasi sorumluları da bu ülkeyi 12 yıldır tek başına yöneten Başbakan ve hükümetidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here