“Biz Sizi Yalnız Bırakmadık, Bırakmayacağız”

0
53

erdoğan reyhanlı1Başbakan Erdoğan 2 Hafta Sonra Geldiği Reyhanlı’da Halka Seslendi;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı’ya gelerek bazı incelemelerde bulundu. İlçedeki ilk patlamada büyük hasar gören Reyhanlı Belediyesi binası önünde halka seslenen Başbakan Erdoğan, yaşanan sıkıntıların aşılacağını ve bunun için gerekli desteklerin de verildiğini ifade etti.

İş-Kur’dan tüm mağdurlara yönelik başlatılan bir süreç olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan; “İşsiz olan kardeşlerimiz buradan da gerekli desteklerini 3 ay süreyle alacaklardır. Ayrıca süreç içerisinde ilçemizde attığımız bu adımları güçlendireceğiz. Bunu güçlendirmekle kalmayacağız, valimiz, belediye başkanımız, kaymakamımız, Adalet Bakanım, milletvekili arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile ilçemizi çok daha güçlü kılacağız” diye konuştu.

Hatay’ın 10 ay sonra büyükşehir statüsüne kavuşacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan; “Bu kararı biz verdik. Bu tür ilçeler artık kenarda kalmayacak. Buralar da büyük şehrin bir ilçesi olacak. Reyhanlı alt yapısıyla üst yapısıyla bundan nasibini alacak. Modern bir şehir olmanın adımlarını atacağız” dedi.

Kısa süre sonra Reyhanlı’ya tekrar geleceğini de söyleyen Erdoğan, bu gelişinin patlamalar nedeniyle olduğunu ifade ederek; “Başbakan olarak buraya olayın olduğu anda gelmiş olmam bazı çevrelerce farklı değerlendirilebilirdi, bu işin istismarcıları var, bunlara fırsat vermeyin. Başbakan yardımcım, 3 bakanım, milletvekillerim, anında buraya geldi. Valim anında zaten buradaydı sürekli irtibat halindeydik. Bütün yardım mekanizmalarımı yoğun bir şekilde çalıştırdık. Daha sonra Cumhurbaşkanımız geldi. Biz sizi ne hükümet olarak ne devlet olarak yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara, istismar örgütlerine, topluma fitne sokmak isteyenlere asla prim vermemeleri çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, bu odakların korkusunun toplumun birlik, beraberlik ve dayanışması olduğunu vurgulayarak; “İşte bu dayanışma onların buralarda hayat bulmasını ortadan kaldıracaktır. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Alevi, Sünni, aklınıza ne gelirse hepsini yaradandan ötürü severiz. Reyhanlı bize gönlü açık olan ilçemizdir. Bizimde onlara karşı her zaman gönlümüz açıktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da Allah’tan şifa diliyorum” diye konuştu. 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here