Bir Terörist Ölü Ele Geçirildi

0
95

valilik açıklama7Geçtiğimiz günlerde 220. Hava Radar Kıta Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan ve Hatay İl Jandarma Komutanlığınca takibe alınan teröristlerin bölgedeki muhtemel geçiş güzergahına sabaha karşı pusu atan iki Jandarma Özel Harekat Timi, teröristlerle temas sağladı ve çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi. Teröristle birlikte bir adet RPG-7 roketatar, iki adet tabanca, iki adet el bombası ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Yaşanan çatışma hakkında yazılı bir açıklama yapan Hatay Valisi Ercan Topaca; “Güvenlik birimleri tarafından ilimiz genelinde terör örgütüne yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında 5 Ağustos 2015 Çarşamba günü saat 16.00 sıralarında Kisecik Mahallesi Amanos kırsalında teröristler ile sıcak temas sağlanmıştır.

Güvenlik birimleri ile 3 kişi olduğu değerlendirilen teröristler arasında yaşanan çatışma neticesinde 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.

Kimliği henüz tespit edilemeyen terörist ile birlikte bir RPG-7 roketatar, iki tabanca ile bu silahlara ait iki adet dolu şarjör, iki adet el bombası ve bir miktar örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi şüpheli bir durum veya kişilerle ilgili olarak gecikmeksizin güvenlik güçlerimize bilgi vermeleri, güvenlik birimlerimizin olaylara zamanında ve etkin biçimde müdahale etmesine imkân sağlayacaktır” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here