Bir de Gece Yansalar!

0
89

sokak lambaları1Elektrik hatlarının yeraltına alınması ile birlikte birçok mahallede sokak lambalarının da değiştirildiği İskenderun’da, bazı aydınlatma direklerinin gece-gündüz yanması, bazı vatandaşların ‘Gündüz değil de bazı sokaklarda gece de yansalar iyi olur’ şeklinde tepkilerine neden oluyor. Öyle ki güneş battıktan sonra sokak aydınlatmaları yanmayan bazı caddeler ve sokaklar zifiri karanlıkta kalırken, birçok yerde ise bu sokak aydınlatmaları gece-gündüz demeden 24 saat boyunca yanıyor.

İskenderun’da elektrik iletim hatları yeraltına alınırken, bu çalışmalar doğrultusunda cadde ve sokaklardaki aydınlatma direklerinin de değiştirilmesi birçok mahallede övgü alıyor. Akşam saatlerinde yanan sokak lambaları mahalleleri cıvıl-cıvıl aydınlatırken, bazı mahallelerde ise bu lambaların çalışmaması adeta bir işkence durumuna geliyor.

sokak lambaları2

Yenişehir Mahallesinin bazı sokakları aydınlatmalardan olumlu şekilde nasibini alırken, mahallenin bazı sokaklarında ise lambalar hiç yanmıyor ve akşam saatlerinde ışığı yanmayan cadde ve sokaklar vatandaşlar için çekinceler yaratıyor.

Duyarlı vatandaşlar, bu durumdan şikâyetlerini dile getirirken; “Sokak Lambaları yandığı zaman tüm sokaklar aydınlık içinde oluyor. Bu konuda yetkililere teşekkür ederiz. Ancak bazı cadde ve sokaklarda ise lambaların yanmaması vatandaşın karanlıkta kalmasına sebep oluyor. Bayan ve çocuklarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyorlar. Örneğin Mithat Paşa Caddesinin Barbaros Mahallesi içinde kalan yerlerde ışıklar yanarken, sahil kesimine doğru gelindiğinde Kütüphanemizin olduğu bölgede günlerdir gece aydınlatması yok. İlgililerin bu konu üzerinde durmalarını istiyoruz. Bazı aydınlatma direkleri gece gündüz boşuna yanıyor. Sokak aydınlatma ışıkları gündüz yerine, bazı sokaklarda gece de yansa çok iyi olur” diyerek taleplerini dile getirdiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here