Milletvekili Ertem; “Siyasi Şantaj Yapanlara Karşı Yılmayacağız”

0
108

birol-ertem-6Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, mecliste devam eden Anayasa Değişikliği Teklifi görüşmelerinde yapılan ‘erken seçim tehdidi’ne asla boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Milletvekili Ertem, siyasi şantaj yapanlara karşı asla yılmayacaklarının altını önemle çizdiği açıklamasında Emiliano Zapata’nın ‘Diz çökerek yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim’ sözünü hatırlattı.

Meclisteki tüm milletvekillerine seslenen CHP’li Vekili Ertem, vekillere tehditlere boyun eğmemelerini tavsiye ederken, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Erken seçim tehdidi; Muhalefet Partili bazı vekilleri bir daha listeye giremeyecekleri korkusuyla tehdit edip Anayasa oylamasında evet oyu vermelerini sağlamak amacıyla ve AKP’li bazı vekillere FETÖ kapsamından dolayı seçim olursa listede yerlerinin olmayacağı korkusunu yaşatarak Anayasa’yı Meclisten geçirmek amacıyla son günlerde Cumhurbaşkanı, MHP ve AKP Genel Başkanlarının sürekli dilindedir.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak erken seçim tehdidiyle bazı vekillere boyun eğdirtmek isteyenlere, Siyasi şantaj yapanlara karşı yılmayacağız. Türkiye’nin geleceği için biz erken seçime hazırız. Bu bir güç savaşı değildir. Ülkemizin bekası, üniter yapısı, bölünmez bütünlüğü, demokrasimizin geleceği söz konusudur. Bu yapıyla gitmez ve bu yapı Türkiye’yi daha derin sorunlarla karşı karşıya getirecektir.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘Bir rejim değişikliğine kalkışmaktansa erken seçim kararına Cumhuriyet Halk Partisi olarak tam destek veriyoruz!’ Millet iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmiş tüm Milletvekillerine tehditlere boyun eğmemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü Korkunun Ecele Faydası Yoktur.”

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here