Bilen; “Mirasına Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

0
121

mehmet bilen2Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Belen Temsilcisi Mehmet Bilen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs 1919 tarihinin önemine vurgu yapan Bilen; “Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadelenin fitilini yakmış ve bu mücadele bu büyük ulusun özgürlüğünün kazanılmasında önemli bir ahenk taşı olmuştur. Bu yıl 97. yılını kutlayacağımız 19 Mayıs 1919 mücadele tarihinin yasa ile milli bayram ilan edilmesi bu günün anlam ve öneminin büyüklüğüne en büyük işarettir. 

Atatürk, büyük bir bilinçle hareket ederek görevlerini büyük Türk ulusunun tam bağımsızlığını kazanacağı güne kadar tam manasıyla yerine getirmiştir. Bugün Atatürk gençliği “Türk genci devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir” diyen ve gençliğin rehberi olan atasının verdiği göreve sahip çıkma adına Milli Bayramları ilelebet yaşatacaktır. 19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk ulusunun ve Atatürk’ün doğum günüdür. Büyük ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimizle kutlar, Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Ruhlarınız Şad olsun… Mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here