Beş Temmuz İlkokulunda Futbol Şöleni

0
333

İskenderun Beş Temmuz İlkokulunda, Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın koordinatörlüğünde 4’cü sınıflar arası ‘futbol turnuvası’ düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve şenlik havasında geçen müsabakalarda, on takım arasında şampiyon olup kupayı kaldırma heyecanı bu hafta içinde de devam edecek. 4’cü sınıf öğrencilerinin büyük sevinçle katıldıkları karşılaşmalar, öğretmen ve velilerden de büyük ilgi görüyor.

Okul Müdürü Fikret Türkoğlu, gerçekleştirdikleri bu tür sosyal ve sportif etkinliklerle sınıflar arası dostluk ve kaynaşmayı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Turnuva koordinatörü olan ve karşılaşmaların hakemliğini de yürüten Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz ise; “Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu turnuvayı, bahar şenlikleri çerçevesinde her yıl Mart ayında devam ettirerek gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Futbol turnuvasıyla öğrencilerimize ‘fair-play’in sporda kurallara uymaktan da öte belirli bir davranış tarzını sergileyen bir terim olduğunu, uygulamalı öğrenmelerini amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, oyun kurallarına uymak, rakibi oyunun bir parçası olarak görmek, oyun koşullarında şans eşitliğini kollamak, kazanınca zaferi kötüye kullanmamak, yenilince sonuca ve kazanana saygı göstermek, kazananı tebrik etmek olduğunu öğreniyorlar. Böylece ‘fair-play’in sporun dışında başka alanlarda da kullanıldığının farkına varıyorlar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here