Berat Kandili Bu Gece İdrak Ediliyor

0
96

berat kandili1Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili bu gece idrak edilecek. İslam inancına göre berat; günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor. Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili, Allah’ın af, marifet ve rahmetiyle bezeli kutlu bir gece olarak kabul ediliyor. Hz. Muhammed’in Berat Kandili’ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’ buyurur.”

Yurt genelinde camilerde özel programlar düzenlenerek idrak edilecek “Berat Kandili” nedeniyle İskenderun’da da çeşitlik etkinlikler ve programlar tertip edilecek.

Öte yandan, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Kandil gecesi ile ilgili birer mesaj yayınladılar. Karasayar ile Savaş Berat Kandili mesajlarında şunları ifade ettiler.

Karasayar; Bol-Bol Dua Etmeliyiz!”

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Berat Kandili mesajında bol-bol dua edilmesi gerektiğine işaret ederek; “Berat kandili, diğer mübarek gecelerimiz gibi bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran güzide zaman dilimlerinden biridir. Allah-ü Teâlâ’nın sonsuz rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, yapılan ibadetlerin kat kat fazlasıyla mükâfatlandırıldığı kutlu bir gece olan Berat Kandiline ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşamaktayız. Bu kutlu geceyi fırsat bilerek günahlarımızın bağışlanması için bol bol dua etmeli, bu geceyi ibadet ve tefekkür içerisinde geçirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Hatay ve İskenderunlu hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizin ve bütün İslam Âleminin Berat Kandilini kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” ifadelerine yer verdi.

Savaş; “Dualar Hak Katında Makbul Olsun!”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bu gece idrak edilecek olan mübarek ‘Berat Kandili’ münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Berat Kandili’nin, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınılan, ilahi lütuf ve bereketlere erişilen müstesna zaman dilimlerinden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Savaş “Böylesi mübarek bir gecede toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeli; kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakarlığa dönüştürerek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Fakir ve muhtaçlara imkanlar nispetinde yardım eli uzatılmalıdır. Unutmayalım ki, paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için fazla bir anlamı yoktur. Ramazan ayının müjdecisi olan bu önemli gecenin daralan kalplere bir aydınlık, zor durumda olanlara bir kolaylık vesilesi olması en büyük temennimizdir.

Bu anlamlı gecenin tüm dünyaya birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur getirmesini, yapılan ibadet ve duaların Hak katında makbul ve hayırlara vesile olmasını diliyor; tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin mübarek Berat Kandili’ni kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here