Belenli Delegelerden Yüksel’e Alkışlı Destek!

0
174

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, geçtiğimiz hafta sonu delegelerle kahvaltılı programda bir araya gelerek 14 Aralık 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda delege seçimlerini tamamlayan CHP Belen Ailesi, partililerin özgür iradeleriyle seçtikleri delegelerle Pazar kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı programına İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’in yanı sıra, ilçe yönetimi ile Belen Belediye Meclis Üyesi Ali Kemal Batman da katılım gösterdi.

Burada gündemle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülkemizin karanlık, bilinmez bir süreçten geçtiğini belirterek; “Önümüzü göremiyoruz. Gelecek nesilleri, evlatlarımızı nasıl bir geleceğin beklediğini hiçbirimiz tahmin edemiyoruz. Ülkemizde kadını mı koruyacağız, çocuğu mu koruyacağız, Cumhuriyeti mi, gelecek nesilleri mi, tabiatı mı, ormanı mı koruyacağız şaşırdık! Ülkemizde ahlakın çöktüğü, vicdanın yok olduğu, insanların evinin mezhebinden dolayı işaretlendiği bu süreçte CHP’ye tarihi bir sorumluluk düşüyor. Biz bu bilinçteyiz. Bu bilinçte olduğumuz için de görevimizi en iyi şekilde yapmak için hep gayret ediyoruz” dedi.

Delege seçimlerini çok hassas bir şekilde, demokrasinin tüm kuralları işleyerek gerçekleştirdiklerini ve buradan bir irade çıktığını da kaydeden Yüksel; “İnsanlar istediği gibi yarıştı, istediği insana oy verdi, istediği partilimizi delege yaptı. Bu çıkan delege yapısıyla 14 Aralık 2019 Cumartesi günü Belen Belediye Düğün Salonunda kongremizi gerçekleştireceğiz. Fakat üzülerek ifade etmek isterim ki; bu süreçte, kongreye birlik, beraberlik içerisinde gitmemiz gerekirken delegelerin üzerinde yoğun bir şekilde baskı söz konusu. Delegelerimizin iradesini hükmetme istemi ile karşı karşıya kalıyoruz.

Bir insan bir yola çıkarken gücünü yalandan, iftiradan almaz, halktan ve Hak’tan alır. Biz de oradan alınan güçle yolumuza devam edeceğiz. Ben üyeye fikrini soracağım, bu partiye emek eden, alın teri döken, mücadele eden üyemize soracağım. Bu da birilerinin zoruna gidiyor! Kime soracağım; yüreğinde kin ve nefret olan sizlere mi soracağım? Delegelerimizin çoğunluğu burada, bu güzel toplantıyı düzenleyip bir araya geldiğimiz için bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Başkanı Yüksel, konuşması sırasında delegelere yönelik; “Herkesin huzurunda siz delegelerimize soruyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanlığına aday olmamı istiyor musunuz, onaylıyor musunuz?” diye sorarken, delegeler de Yüksel’in sorusuna alkışlarla yanıt verdi.

CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel sözlerini; “Kazanan Fevzi Yüksel olmayacak. Atatürk’ün mirasına, hedefine sahip çıkanlar kazanmış olacak. Korkmadan, yılmadan Belen gibi bir yapıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandıranlar kazanmış olacak. Geleceğe umutla bakan, gelecek için ben cumhuriyetin bayrağını, CHP’nin bayrağını yerel yönetimde de Belen’e dikeceğim diyenler kazançlı çıkacak, onlar kazanacak. Ben de sizlerin huzurunda Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum” şeklinde tamamladı.

İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Yüksel’in konuşmasının ardından tüm delegeler birbirleriyle sohbet etme imkanı bulurken, günün anısına toplu fotoğraf ta çekildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here