Belen’de ‘İstiklal Marşı’ Kutlaması

0
148

Belen Kaymakamlığı tarafından Bahçeşehir Kolejinde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’ düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ile devam etti.

Sinevizyon gösterisi, Şehitlik adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi, şiir, oratoryo ve koronun sahne almasının ardından, şiir okuma yarışmasında dereceye giren Anaokulu, İlk Okul, Orta Okul ve Lise, Resim Yarışmasında dereceye giren Orta Okul ve Lise öğrencilere Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Salih Aygün tarafından ödülleri verildi.

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirten Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İstiklal Marşı’nın anlam yüklü olduğunu belirterek, Kurtuluş Savaşında milletimizin verdiği mücadelenin dünyada eşi benzeri olmadığını ifade ederek; “İstiklal Marşı, Milli Mücadele Ruhunu, Türk Milletinin dış mihraklara karşı dim dik ve kararlı duruşunun simgesidir. İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Savaşı’nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu tüm gerçekliği ile ortaya koymuştur. Türk edebiyatında da önemli yeri olan İstiklâl Marşımızın ve yazarımızın Milletimizin en yüce duygularını en anlamlı sözcüklerle ifade edildiğini hepimiz biliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here