Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen İlçesinde Görevini Yapıyor!.

0
214

Tarih, Belen için yeniden tekerrür ediyor. Geçmişte Ortadoğu’nun en büyük ilçesi olan Belen, yeniden ve akıl almaz şekilde büyüyor. İklim değişikliğinin yarattığı yaşam tarzları insanlarımızı doğaya doğru yönlendiriyor. Türkiye’nin en önemli termik santralinin Sarıseki beldesinde çalışmaya başlamasının ardından, vatandaşlar kirlenen doğadan bir an evvel kaçmak için Belen ilçesine akın ediyor.

İnsanlarımızın yeni yaşamlarını doğa ile devam ettirecekleri yeni konut arayışlarına, Belen’de coşkulu şekilde istek başladı. Osmaniye ilinden başlayan sanayi zincir halkaları İskenderun, Arsuz, Payas, Dörtyol, Sarıseki ve Nardüzü’ne doğru birbirlerini kovalarcasına uzayıp gidiyor. Öyle ki devasa şehirlerde görmeye alıştığımız çok katlı iş merkezleri İskenderun ve çevresinde bir biri ardına yükseliyor. Dubai’de yapılan en yüksek binanın bir üstü bölgemizde yapılacak. İnanın bu şaka değil.

Son yıllardaki olumlu gelişmelerin neticeleri açık şekilde gözlerimizin önüne serilmiş vaziyette. Sürüncemede kalan Hassa Tüneli yapılırsa şayet (!) bölgemizin kültürel turizm ve sanayi alanında hızla ivme kazanacağı bir gerçek. İskenderun bundan böyle artık konut yeri değil, iş merkezlerinin bir arada bulunduğu sanayi merkezi konumunu koruyacak. Bölgemizde yaşamlarını sürdüren halkımız peki nerde yatacak ve nerede yiyecek ve içecek?! Kurtuluşu eninde sonunda dağ ve doğada arayacak olan bölge insanlarımız, Belen ilçesine doğru hızla kaymaları gerçekleşecek. Çünkü Belen ilçesinden başka bir alternatifleri yok.

Arsuz üç aylık bir safiye yeri. Okullar tatil olunca canlılık başlar. Okullar ders yılına başlayınca tıpkı ölü şehir gibi içler acısı bir durum hasıl olur. Şu günlerde en yoğun günlerini yaşayan Belen ilçesi, konutlaşma konusunda hızla artan arz ve talebi yakın takibe almış bekliyor.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yapmış olduğu açıklamada gerçekleri söylerken hiçte şaka yapmıyordu. Belen ve çevresinde bulunan arsa ve arazilerin fiyatlarında gözle görülür artışlar olduğu ve bölgenin geleceğini ilgilendiren yapılaşmalarda, vatandaşlar gerekli konforu bulmak için arayış içerisindeler. Böylesi talepler Belen’in geleceğini ilgilendirdiği gibi, yaşam değişimleriyle ayrı boyuta çıkan ilçede, yeni bir şehircilik anlayışının hüviyet değişimi de dikkat çekecek.

Belen ilçesinin gerçek varlığı görev başındaki Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile daha şekilli anlaşılıyor. Başkan’ın ilçesine verdiği emekler boşa gitmiyor. Geleceği çok yakın takip eden kişiliğiyle vatandaşların her türlü yakınlaşmasını babacan tavrıyla yerine getiriyor. Belen ilçesinde görev yapan belediye başkanları ilçelerine tabi ki hizmet ettiler ama hiç biri, Başkan Vurucu’nun görev anlayışına yaklaşamadı. Neden derseniz? Hatay ilçelerinin çoğu kimi turizmle kimi sanayisiyle almış başını gitmiş. Belen’in tek gelir kaynağı meyve ve ufak tarım üzerine. Konutlarda ikamet eden vatandaşların çoğu çevre ilçelerde bulunan sanayi tesislerinde çalışıyor. Gelirin çok az olduğu bu ilçede, Belen’de bağ bahçe ve tarımla uğraşanların mallarını pazarlayacakları modern bir pazaryerinin olmamasından kaynaklı köylülerin perişanlığı söz konusuydu. Hatta bu konu ile alakalı onlarca makaleler yazmıştım. Ama ne yazık ki hiç bir belediye başkanı modern bir pazaryerinin oluşumunu sağlayamadı.

Gedik Mahallesi önümüzdeki günlerde şenlenecek. Köylüler ufak bahçelerinden koparttığı ürünleri rahatça yeni pazaryerinde pazarlayacak. Pazaryeri özlenen bir eksiklikti. Şimdiden Gedik pazarında alış-verişe gelecek vatandaşlar heyecanlı. Yalnız onlar mı? Köylüler de onlar kadar heyecanlı. Tebrikler başkan. Sağ olasın var olasın.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile arada bir görüşmelerim olur. Bölgede eksikliği hissedilen konuları nazikçe hatırlatırım. Sağ olsun beni kırmadığı gibi vatandaşlarını da kırmaz. Belen’in çoğu mahalleleri modern görünüşe kavuştuğu için bir Belenli olarak ona minnettarım. Boş durmuyor her bölgesini yeni yatırımlar için harmanlayıp duruyor. Gençliğini, tecrübeyle yoğunlaştırdı. Halkından aldığı hız ve hazla Belen’e neler yapmadı ki?

Su ile ilgili en ufak sorunların yaşanmaması uğruna varını yoğunu ortaya koyuyor. Yağmurların kurak geçmesi su kaynaklarını da etkilediğinden su ile ilgili zamanla sorunlar yaşanılıyor. Alt yapı hazırlık çalışmaları, mahallelerde bulunan sokak ve dar geçiş yerleri ile çıkmaz sokaklarda bulunan parke taşlar sökülüp asfaltla zemin kaplanmakta. Toprak ve şose yollar halkın ihtiyacına göre genişletti. Vatandaştan gelen her çağrıya candan kulak verdi. Vatandaşların rahatı uğruna yeni düşündüğü yolların yapımına da hız verdi. Aklında fikrinde hep Belen olduğundan, köy statüsünden yeni şehir statüsüne hızla geçiş sağladı. Belen’in eski tarihi durumunu yeniden canlandırmak için Ankara’da çalmadık kapı bırakmadı. Kısa zamanda çok şeyleri başardı. Memleketine çok yönlü bir spor kompleksi yaptırdı. Bir zamanlar hayal gibi gözüken şeylerin plan projeleriyle vatandaşlarının karşısına başı dik çıkıyor.

Belen, bundan sonra ne gibi güzellik ve özelliklere sahip olacak bekleyecek ve göreceğiz. İskenderun dar alanda sıkışıp kaldıkça, Belen açıldıkça açılmaya meyilli. Küçümsenmeyecek verimli topraklara sahip Belen ilçesine doğru kaçış boşuna değil. Bu yıl sıcakların kavurduğu İskenderun’un yerleşim alanlarında oturan bölge insanlarımız cayır-cayır yanarken, on dakikada cennetin kucağında rahat soluk alan vatandaşlarımız halinden memnun. Doğası yemyeşil. Havası oksijen dolu! İskenderun’u tehdit eden hava kirliliğinden zerre kadar eser bulanmayan bu yere gidilmesinde söyleyin bana başka nereye gidilsin?

Belen’in tarihi zenginliği, Başkan Vurucu ile daha da anlamlı. Tebrikler Başkan! Yanında bulunan idare heyeti ile tüm candan çalışanlarına da selamlar olsun…