Soydan, ‘Evet’in Nedenlerini Anlattı

0
90

Eski Milletvekili Mehmet Soydan, ‘Evet’in Nedenlerini Anlattı

“Ötekileştirilen Bir Türkiye’yi Geride Bırakmak İstiyoruz”

16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları devam ederken 22. Dönem Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan da İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, ‘Evet’in nedenlerini açıkladı.

İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Soydan, milletvekilliği döneminde İskenderun ve Hatay’a kazandırdığı hizmetleri de anlattı. İskenderun’un o dönemde il düzeyine geldiğini ifade eden Soydan, çalışmalarının ağırlıklı olarak İskenderun’da olduğunu hatırlattı.

Siyasetin zor olduğunu, hakkını vermek için elinden geleni yaptığını kaydeden Soydan; “Bu ülkede hep yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla uğraştık. İnançlar, etnik kimlikler konusunda bu ülkenin  yasakçı anlayışını değiştirmeye çalıştık. Bu konuda hep bizi itham ettiler ve insanımıza korkular yaşatıldı. Birçok konuda suçlandık. Artık şimdi ötekileştirilen bir Türkiye’yi geride bırakmak istiyoruz. Ülkemizde kim olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun özgürce yaşamaya hakkı vardır dedik. Ama yasakçılık, baskıcılık bizim üzerimize atılmaya çalışıldı.

Biz toplumu iyi-kötü diye ayırmadık. Ancak hep korkutulan bir anlayış, hep tuzaklarla karşılaştık. Ama bugün eski Türkiye’yi geride bırakmak istiyoruz. Başörtülü bir kadının haklarını savunurken laiklik elden gidiyor denildi. Başörtülü ya da örtüsüz bir tek hanıma yanlış yapılırsa biz ona karşı çıkacağız. Ama biz bu Türkiye’de çok eziyet çektik. Mesleklerimiz, inançlarımız yüzünden baskılarla karşılaştık. Artık bunlara bir son vermek gerekiyor. Her şey ortada…  Bu ülkenin önünü açmak için Sayın Cumhurbaşkanımız çok çalışıyor. Peki sistem neden değişiyor. Bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları yaşamayalım diye. Yine saldırılar var ama çözüm gösteremiyorlar. Her şeye Hayır diyorlar. Yeni Türkiye’ye geçelim ve en az yüzde 50’nin seçeceği bir Cumhurbaşkanı seçelim. Tek adam iddiası var. Getirilecek sistemi bile anlamıyorlar. Ayırımcılığın, korkuların, vesayetin bittiği bir sistem için Yeni Türkiye’ye Evet diyelim, Cumhurbaşkanlığına Evet diyelim. Vesayetsiz bir Türkiye istiyoruz. Milletin değerleriyle çalışan bir Meclis olsun istiyoruz. Bizi yönetecek bir kişi olsun istiyoruz. Bunun için Evet demeliyiz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here