Batıayaz’daki Orman Yangını, Büyük Paniğe Yol Açtı

0
120

Samandağ ilçesi Batıayaz mevkiinde Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını, büyük paniğe yol açtı. Önce kontrol altına alınan yangın, daha sonra yeniden alevlendi. Pazar günü öğlen saatlerinde kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Samandağ ilçesindeki Batıayaz Büyükkaraçay Barajı yakınlarında başlayan geniş çaplı orman yangını, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Çembere alınan alevleri söndürme çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Havadan ve karadan, 2 hava aracı ve 40 arazöz, 15 su tankı ve 4 dozer ile müdahale edilen yangına iş makineleri de büyük destek verdi. Yangın, sıcak hava ve rüzgârında etkisiyle ormanlık alanlara doğru hızla ilerlerken, alevler Yeniköy Mahallesinde bulunan yerleşim yerlerinden de uzaklaştırıldı.

Akşam saatlerinde Hatay’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından yangın alanlarında incelemeler yaptı. İlimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söndürme çalışmalarını yerinde incelerken, Samandağ ilçesinde başlayan ve Antakya ilçesine de sıçrayan orman yangınına, karşı ateş tekniğiyle müdahale edildiği de açıklandı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve oturan insanlar

Önceki gün öğle saatlerinde çıkan, 2 defa kontrol altına alınmasına rağmen rüzgâr ve sıcak havanın da etkisiyle tekrar alevlenen orman yangınının, kontrol altına alındığı bölgede havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here