Başkan Seyfi Dingil’den Muhtarlar Günü Mesajı

0
79

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakârlık isteyen zor bir görev olduğunu belirterek demokrasi zincirinin ilk halkası olan vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapının muhtarlıklar olduğu söyledi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu ifade ederek; “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür. Halkımıza hizmet noktasında ilçemizdeki mahalle muhtarlarımızla diyalogumuzu sürdürmekteyiz. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here