Başkan Savaş Belen, İskenderun ve Arsuz’da

0
11

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belen, İskenderun ve Arsuz ilçe ziyaretlerinde yoğun ilgi ile karşılandı.

Belen’de ev ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Savaş; İskenderun’da otogar işletmecileri, sanayi esnafları, CHP Gençlik Kolları mensupları, Türkiye Emekliler Derneği üyeleri ve Ortodoks Kilisesi cemaatiyle buluşurken Arsuz’da ise muhtarlar, gençler ve vatandaşlarla bir araya geldi.

15 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçelere yapılan hizmetleri anlatan Savaş, hayata geçireceği yeni projeleri hakkında ise önemli ayrıntılar paylaştı.

İskenderun Yeni Otogarına Kavuşacak

Hatay’ın tüm ilçelerine eşit ve adil yatırımlara imza attığını hatırlatan Savaş; “Esnafımızın yararına olacak bütün adımlarda varız, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Yeni otogarın yer seçimini esnafımız ile belirledik. Yeni otogar inşaatına en yakın zamanda başlayacağız.” bilgisini paylaşırken yeni otogarın İskenderun’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Emeklilerimize Sosyal Tesisler Kuracağız

Ülke ekonomisindeki kötü gidişatın emeklilerin yaşam standartlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Savaş; “Zor dönemler yaşayan emekli ve yaşlılarımız için işletmesini kendilerinin yapacağı sosyal tesisleri her ilçemize kuracağız. Burada, okuma odaları, hobi merkezleri, atölyeler bulunacak. Bakıma muhtaç büyüklerimize gıda, ilaç desteğinde bulunup evde bakım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeklilerin, yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması uygulamasını devam ettirecek, onlar için tur organizasyonu, çeşitli etkinlikler düzenleyerek yaşlılarımızın evlere, konteynerlere hapsolmasını engelleyeceğiz. Büyüklerimizin düşüncelerine ve görüşlerine önem veriyoruz. Biz bir aileyiz, hemşerilerimizle kucaklaşarak büyüyen sevgi bağımız var. Bu sevgi ile ayakta duruyoruz” sözleriyle sosyal belediyecilik anlayışına devam edeceklerini vurguladı.

Hatay’ın Tüm Renklerine Sahip Çıkacağız

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi ziyaretinde de Hatay’ın farklı kimliklerinin bir arada yaşaması için mücadele ettiğini aktaran Savaş; “Biz bütün renklerimizle Hatay olmaktan gurur duyuyoruz. Kardeşliğimiz bizi ayakta tutan en büyük değerlerimizdendir. Bu değerlere sahip çıkarak bugünlere geldik. Hristiyan vatandaşlarımızda bizim canımız. Her zaman onların da yanındayız. Atalarımızdan miras kalan birlikte yaşama kültürünü biz de daha da güçlendirerek bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz” dedi.

Hatay’ı Garip ve Mahzun Bırakmayacağız

Hatay’ın bulunduğu coğrafyadaki önemini bir kez daha anımsatan Başkan Savaş; “Türk bayrağının her yerde dalgalanması için bu ülkede mücadele verdik. Vatan uğruna çarpan kalbimiz ve çocuklarımızın yarınları için hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda kadim şehir Hatay’ı garip ve mahzun bırakmayacağız. Biz Hatay için her koşulda sesimizi duyuracağız. Yeniden eski günlere kavuşacağız” açıklamalarında bulundu.

Arsuz’da Alt ve Üstyapı Çalışmalarına Devam Edeceğiz

Arsuz’un hak ettiği yerlere gelmesi için ilçeye hizmet ve yatırımlara devam edeceklerini bildiren HBB Başkanı; “Hatay’daki turizmi ayakta tutan ilçemizde yaşayan hemşerilerimizle buluşmaya seçimden sonra da buluşmaya devam edeceğiz. Bölge turizmini canlandıracağız. Arsuzlu hemşerilerime, söz verdiğimiz gibi altyapı ve üstyapı projelerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HBB Başkanı Savaş’a ziyaretlerinde; CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Necdet Kıyılı, CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Hatay Ulaşlılar Derneği Başkanı Haydar Eski, Kırıkhan Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Durgun eşlik etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here