Başkan Parlar, Uğur Mumcu’yu Andı

0
43

‘Kalemini Satmamaya Adamış Namuslu Bir Yurt Sever’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, 1993 yılında suikaste uğrayan Uğur Mumcu’yu anmak için bir mesaj yayımladı.

Uğur Mumcu’nun yazıları ve eserleri ile geçmişe, günümüze ve geleceğe ışık tutmaya devam ettiğini belirten Başkan Parlar; “Hayatını Türkiye’nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adamış, kılıçtan keskin kalemiyle yolsuzlukları hedef almış ve emperyalist güçlerin ülkemiz, Balkanlar ve Ortadoğu’daki planlarını gözler önüne sermiştir. Yazıları ve eserleri, geçmişe, günümüze ve geleceğe ışık tutmaya devam etmektedir.

Hiç şüphesiz Uğur Mumcu’nun hedef alınmasındaki amaç, meslek yaşamı boyunca savunduğu özgür, bağımsız, demokratik ve çağdaş bir Türkiye idealiydi. Yaşamını bu ülke insanına, Anadolu halkına Türkiye’nin bağımsızlığına, kalemini satmamaya adamış namuslu bir yurt severi anıyoruz. Mustafa Kemal Cumhuriyeti’nin bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kuvayi milliyeci savunucusu olan Uğur Mumcu’yu ve tüm demokrasi şehitlerimizi minnet ve özlemle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here