Başkan Dingil’den Kadınlara Jest!

0
90

İskenderun Belediye Meclisi üç Maddelik Gündemle Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi, dün, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında belediye meclis salonunda toplandı.

Meclis toplantısına geçilmeden önce Başkan Dingil, kadın meclis üyelerine, personele ve basın mensuplarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil hediye etti ve günlerini kutladı.

Gündem dışı konuşmaların yapılmadığı mecliste yapılan yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin birinci maddesi olan ‘3. Mıntıka 1264 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyon raporu’ oy birliği ile kabul edilirken, bazı meclis üyeleri bu maddeyle ilgili söz aldı.

Söz konusu imar hakkında olayı manipüle etmek isteyen bazı kesimlerin, kendi çıkarları uğruna sosyal medya üzerinden meclis üzerinde baskı uygulamaya kalktıklarını kaydeden CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “Meclis Üyesi arkadaşlarımın doğrudan, inandıklarından vazgeçmeyeceklerine, dayatma ve baskılara boyun eğmeyeceklerine inancım tamdır. Söz konusu komisyon raporunu inceledik, herhangi bir olumsuzluk görmedik ve grup olarak bu maddeyi olumlu yönde oylayacağız” şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkan Vekili Emir Selim Yazar da; “İmar komisyonu olarak Cuma günü toplandık. Komisyon olarak hizmet, çözüm ve uzlaşı düsturuyla hareket ediyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Gerekli incelemelerimizi yaptık ve vatandaştan yana tavrımızı koyduk. Biz de bu maddeyi kabul ediyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Hüseyin Tintaş; “48 vatandaş mağdur oldu diyoruz ama mağduriyetin öncesine gitmek istiyorum. İmar çapı alınmadan bu evler riskli bina olarak tespit ediliyor ve yıkılıyor. Bundan sonra ‘riskli bina’ olarak tespit edildikten sonra belediyenin de yıkım kararını almadan üstüne üstlük yola terk imar çapı olaylarını da çözmeden evlerini yıkmasınlar” şeklinde konuştu.

Sorunlar ancak ortak akıl çözülebileceğini kaydeden Başkan Dingil de; “Belediye meclis üyelerimizin görüşlerine düşüncelerine saygılıyız. Hepimizin tek bir amacı var o da İskenderun halkına en iyi hizmeti verebilmektedir. Bu doğrulta ve anlayış ile çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Gündemde ikinci maddesi olan ‘İskenderun Belediyesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik hakkında gerekli kararın alınması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon raporu’ da oy birliğiyle kabul edilirken gündemin 3. maddesi olan ‘İskenderun Sahil kısmında bulunan 4 adet kafeteryanın 10 yıllığına kiraya çıkartılabilmesi yönünde karar alınması ve alınan kararın uygulanması doğrultusunda Encümene yetkisi verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan Bütçe Komisyon raporu’ raporun yetişmemesi nedeni ile görüşülemedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here