Güçlü; “Sistem, Bölücü Terör Örgütünü Getirdi Canlı Bomba Olarak Meclise Soktu”

0
100

emilhan güçlü1Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü; “Sistem, Bölücü Terör Örgütünü Getirdi Canlı Bomba Olarak Meclise Soktu”

Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP’nin tamamen kapatılması gerektiğini savundu.

Milletin, yürüyüşlerde, cenaze törenlerinde “Meclis’te PKK istemiyoruz” diye bağırdığını buna rağmen PKK’nın, Mecliste slogan attığını iddia eden Güçlü; “AKP, Açılım yaparak PKK’nın Mecliste gösteri yapmasının kapısını açtı. CHP, Açılımı destekledi, arkasından HDP’yi Meclise sokan kampanyayı yürüttü. Ve PKK’yı Meclise sokan CHP, 1 Mayısta PKK posterleri altında gösteri yapıyor. MHP’nin ellerini kollarını sistemin efendileri bağlamış. Sistem, bölücü terör örgütünü getirdi canlı bomba olarak Meclise soktu. Türkiye, küresel sistemle karşı karşıya gelmiştir. Güneydoğumuzda hendeklerde küresel sistemle karşı karşıyayız. Hendeklere gömülen, yalnız PKK değildir, bölücü terörü üzerimize sürenlerin planları da hendeklere gömülmektedir. ABD ve İsrail planlarından söz ediyoruz.

Hendek savaşını Güneydoğuda kaybeden emperyalistler, şimdi Meclisin içinde cephe açmış bulunuyorlar. Bu koşullarda, suç işleyen HDP’li sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını geciktirmek de suçtur. Ve suçun ötesinde ihanettir. Millete ihanettir. Mehmetçiğe, polise ve korucuya da ihanettir. O PKK sloganlarıyla gösteri yapan HDP’lilerin resimleri ortada, görüntüleri sosyal medyada dolaşıyor. Savcılar derhal fezleke yazıp Meclise başvurmak sorumluluğunu taşıyorlar. Ve Meclis de milletin talebine kulak verip dokunulmazlıkları hemen kaldırmalıdır. Bölücü teröre karşı mücadele ancak devlet ve milletin topyekûn mücadelesiyle başarıya ulaştırılır” dedi.

“Dokunulmazlıklar Kalkmalı, HDP Kapatılmalı”

Aksi takdirde Millet ile Meclisin karşı karşıya kalabileceğini sözlerine ekleyen Güçlü; “‘Mecliste PKK istemiyoruz’ diye haykıran millet, elbette sisteme teslim olan bu siyasal partilerin de icabına bakacaktır. PKK’yı Meclise sokan sistem, milletle karşı karşıya gelmiştir. Bu nedenle sistem partilerinin hepsi bölünüyor.

Milletimizle birlikte Vatan Partisi olarak, 7 Haziran 2015 seçimi öncesinden beri PKK’nın Meclise sokulmasına karşı mücadele ediyoruz. HDP’nın kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açması için Yargıtay Başsavcılığı’na başvurduk. Dilekçeyi Genel Başkan Yardımcımız, örnek hukukçu Turgut Okyay, Yargıtay Başsavcısına bizzat sundu. Şu anda HDP’nın kapatılması nedenlerine bir yenisi eklenmiştir. Mecliste yaptıkları bölücü terör gösterisi, tek başına kapatma nedenidir.

“Kürdistan’a özerklik” toplantıları örgütleyen, canlı bombacıların tabutlarını sırtında taşıyan, bölücü terör örgütünün suçlarına katılan sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması sürecini başlatması için Ankara Savcılığına başvurularda bulunduk. Bağrında canlı bomba taşıyan, bölücü terör gösterilerinin arenası haline getirilen Meclis, daha neyi beklemektedir? CHP, bölücü terörle işbirliğini daha nerelere vardıracaktır? Millet Mecliste PKK istemiyor. Suç işleyen HDP milletvekillerinin dokunulmazlıkları derhal kaldırılmalıdır. HDP hakkında kapatma davası açılması, vatan bütünlüğünün, millet birliğinin ve Cumhuriyetin gereğidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here